Judecătoarea care A RETROCEDAT ILEGAL UN SAT ÎNTREG, judecată în al TREILEA dosar PENAL

Judecătoarea care A RETROCEDAT ILEGAL UN SAT ÎNTREG, judecată în al TREILEA dosar PENAL

Judecătoarea care a retrocedat ilegal un sat întreg s-a mai ales cu un dosar penal. Ca și în celelalte dosare penale, Floriță Boloș este acuzată de corupție.

Aceasta a fost trimisă în judecată, marţi, de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

Redăm mai jos comunicatul integral al DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei
BOLOȘ FLORIȚĂ, la data faptelor judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpata Boloș Floriță, în calitate de magistrat judecător la Judecătoria Ineu, prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat, în cursul anului 2011, un număr de șase hotărâri judecătorești, prin care în mod nelegal, s-a transferat în patrimoniul reclamantului (societate comercială) din cauzele civile respective, dreptul de proprietate asupra a 254 parcele de teren (404,85 ha), situate în extravilanul comunei Zărand, județul Arad, care au făcut obiectul judecății.
Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în mod nereal, în cuprinsul sentințelor, faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă, că pârâții au avut în patrimoniul acestora dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în cererile de chemare în judecată și că pârâții din cauze au refuzat în prealabil încheierea contractului în formă autentică.
De asemenea, soluțiile din cauzele civile au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real au avut calitatea de părți (titularii dreptului de proprietate) și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii, prin care reclamantul a dobândit dreptul de proprietate asupra parcelelor de teren care au făcut obiectul judecății.
Prin această conduită, inculpata a determinat obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru societatea beneficiară a dreptului de proprietate asupra suprafeței de 404,85 ha teren și a determinat cauzarea unui prejudiciu total de 39.802,87 lei primăriei municipiului Timișoara, prin faptul că nu s-a încasat la bugetul local sumele corespunzătoare taxelor de timbru aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara.

Precizăm că în datele de 05 iulie 2013 respectiv 14 iulie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatei în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni similare (vezi comunicatele nr. 651/VIII/3 din 05 iulie 2013 și nr. 1020/VIII/3 din 14 iulie 2016).
În cauzele respective, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o pe inculpata Boloș Floriță la pedepse de 4 și 7 ani închisoare.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie