Judecătoarea Bîrsan, către CSM: Când ați votat percheziția la domiciliul soților Bîrsan, ați spus de câte ori ați fost la adresa respectivă?

Judecătoarea Bîrsan, către CSM: Când ați votat percheziția la domiciliul soților Bîrsan, ați spus de câte ori ați fost la adresa respectivă?
Foto: enational.ro

Judecătoarea Gabriela Bîrsan, acuzată de luare de mită și trafic de influență, a trimis o scrisoare către CSM, în care îi întreabă retoric pe Monica Pivniceru, Cristian Dănileț, Horațiu Dumbravă și Alina Ghica dacă au specificat că au fost în domiciliul ei, atunci când și-au dat acordul pentru percheziție.

Doamna prof. univ. dr., judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Mona Maria Pivniceru, atunci când v-aţi dat votul pentru avizarea percheziţiei la domiciliul soţilor Bîrsan, aţi spus cumva colegilor dumneavoastră de câte ori aţi fost în domiciliul respectiv? Aţi spus cumva că, întâmplător, cunoaşteţi una dintre persoanele al cărei nume este atât de vehiculat în legătură cu numele judecătoarei Gabriela Victoria Bîrsan? Doamna prof. univ. dr., judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, oare o minimă atitudine deontologică nu ar fi trebuit să vă determine eventual să vă abţineţi de la exprimarea votului?, se arată în scrisoarea judecătoarei, publicată pe juridice.ro.

În încheiere, Gabriela Bîrsan precizează că va lupta cu singurele arme pe care le-a folosit în cei 30 de ani de carieră: „legea și principiile care guvernează aplicarea unei norme legale”.

Mai mult, judecătoarea se declară convinsă că cei enumerați mai sus au votat deja reținerea ei.

Probabil că, la citirea acestor rânduri, veţi fi votat deja în unanimitate şi reţinerea învinuitei, deoarece am convingerea că tot ceea ce a început în seara zilei de 6 octombrie şi va urma nu are NIMIC în comun cu înfăptuirea actului de justiţie pe care l-am slujit cu demnitate şi credinţă peste trei decenii”, a subliniat judecătoarea.

Citește AICI scrisoarea integrală a judecătoarei Gabriela Bîrsan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`