Jocurile de noroc ar putea fi interzise la parterul blocului și în localitățile mici / Proiectul de lege a fost depus în Parlament

Jocurile de noroc ar putea fi interzise la parterul blocului și în localitățile mici / Proiectul de lege a fost depus în Parlament
Sursa foto: Freepik

Un proiect de lege care vizează ca sălile de jocuri de noroc să nu poată funcționa în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori sau la parterul blocurilor a fost depus în Parlament.

Fără jocuri de noroc în localitățile mici și la parterul blocurilor

„Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenți, ruinați și în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale.

De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până și în cele mai uitate sate din țară și care au deschis săli de jocuri în lanț, la fiecare parter de bloc, în mediul urban”, a declarat deputatul USR Tudor Pop.

De asemenea, Tudor Pop susține că sălile de jocuri de noroc trebuie să fie mai puțin accesibile și să fie scoase din zonele rurale, de la parterul blocurilor și din mentalul colectiv.

Acesta susține că este nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc și că statul nu mai poate fi doar martor la această tragedie.

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, potrivit antena3.ro.

Proiectul de lege înaintat prevede ca sălile de jocuri să nu își mai poată continua activitatea în clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă: la parterul blocurilor sau în spații care se află la 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Pentru a diminua prezența sălilor de jocuri de noroc în mediul rural, proiectul prevedere interzicerea funcționării în localitățile cu o populație mai mică de 5.000 de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`