Jens Stoltenberg, după discuția cu Klaus Iohannis despre noile fragmente de drone: Niciun semnal al unei intenții de a lovi NATO, dar atacurile Rusiei sunt destabilizatoare. Suntem solidari cu România

Jens Stoltenberg, după discuția cu Klaus Iohannis despre noile fragmente de drone: Niciun semnal al unei intenții de a lovi NATO, dar atacurile Rusiei sunt destabilizatoare. Suntem solidari cu România
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, despre atacurile Rusiei asupra Ucrainei de la Dunăre și despre fragmentele de dronă care au fost găsite în județul Tulcea.

Jens Stoltenberg (NATO): Suntem solidari cu România

Secretarul general al NATO spune că atacurile efectuate de Rusia asupra Ucrainei în zona Dunării „sunt destabilizatoare”. Totodată, el a transmis un mesaj de solidaritate cu România.

„Am vorbit cu Klaus Iohannis despre atacurile rusești asupra Ucrainei de la Dunăre și despre părțile de dronă găsite în România. Niciun semnal al unei intenții de a lovi NATO, dar aceste atacuri sunt destabilizatoare. Salut decizia Statelor Unite de a disloca mai multe avioane F-16 pentru poliție aeriană. Suntem solidari cu România”, a scris Jens Stoltenberg, sâmbătă, pe Twitter.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile Rusiei și spune că acestea sunt „profund nejustificate” și „încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război”.

„Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!”, a declarat Președintele României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`