Japonezii au inventat pastila anti-Covid, capabilă să elimine rapid noul coronavirus din organismul uman

Publicat: 26 04. 2022, 09:43
Actualizat: 26 04. 2022, 09:46
Foto: Pixabay.com

Japonezii au dezvoltat un tratament încă experimental, ce a dovedit că este capabil să elimine rapid noul coronavirus din organismul uman.

În același timp, virusul Covid-19 face ravagii în China, iar în România aproape că nu se mai efectuează teste, motiv pentru care specialiştii în medicină susțin că valul 6 nu va putea fi prevenit.

A fost inventată pastila anti-COVID

Pastila S-217622, „a demonstrat o eliminare rapidă din organism a virusului infecţios SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al producătorului japonez de medicamente Shionogi & Co Ltd, potrivit Reuters.

De asemenea, în comunicat sunt prezente rezultatele unui studiu de fază II/III al unui tratament compus din pastile antivirale. Acestea sunt evaluate momentan de autorităţile japoneze și arată că datele de până acum demostrează că administrarea capsulelor are efecte negative asupra femeilor însărcinate.

În luna martie, compania producătoare a transmis că va lansa un studiu global de fază III pentru aceste medicamente împotriva Covid-19 cu sprijinul guvernului american, producţia fiind estimată la circa 10 milioane de doze pe an.

Cu toate acestea, un alt studiu britanic care se axează pe efectele post-infecţie asupra organismului, indică că doar un pacient din patru care a fost spitalizat ajunge să fie vindecat complet, și asta la un an după infecţia cu coronavirus.

Cele mai frecvente semne long-Covid

Studiul prezentat la Congresul european de microbiologie clinică şi boli infecţioase în 2022 şi publicat în revista „The Lancet Respiratory Medicine”, demonstrează că femeile şi persoanele obeze au riscuri mai mari de a rămâne cu sechele post-infecţie. Cercetarea are la bază datele obţinute de la pacienţi adulţi din 39 de spitale din cadrul National Health Service (NHS) din Marea Britanie între 7 martie 2020 şi 18 aprilie 2021.

Aproximativ 2.320 de persoane au fost examinate la cinci luni după externarea lor şi 33% dintre acestea au fost examinate la un an după externare, reieșind că procentul adulţilor care s-au vindecat complet nu s-a schimbat prea mult între primele cinci luni şi primul an de după ieşirea din spital.

Semnele long-Covid cele mai frecvente sunt oboseala, durerile musculare, o stare de încetinire fizică, lipsa somnului, precum și dificultăţile de respiraţie.

Cercetătorul Octavian Jurma transmite pe pagina sa de socializare că incidenţa Covid-19 în România, a scăzut pentru prima dată sub 1 la mie în acest val 5 Omicron.

„Este o veste foarte bună care vine să confirme predicţiile teoretice în privinţa versiunii B.A. 2. Deşi B.A. 2 este dominantă cu peste 90% dintre cazurile secvenţiate în ultimele două săptămâni, nu a produs un nou val, dar «mini-valul» B.A. 2 a prelungit în schimb cu cinci săptămâni valul 5 Omicron, aşa cum a făcut şi în alte ţări. Amploarea «mini-valului» B.A. 2 a fost însă mult subestimată de scăderea abruptă a numărului de teste care a făcut ca rata de spitalizare şi mortalitate în raport cu numărul de cazuri să fie mult mai mare decât în valul B.A. 1, alături de o patogenitate uşor mai crescută a versiunii B.A. 2 faţă de B.A. 1”, subliniază cercetătorul.

„Paradoxal, deşi numărul cazurilor este mai mic decât în valul B.A. 1, riscul de infectare este mai mare dacă un asemenea caz se află în proximitatea ta, din cauza lipsei complete a măsurilor de protecţie reciprocă. Din păcate, revenirea la normal în România a însemnat revenirea la vechile obiceiuri proaste atât pentru politicieni, cât şi pentru majoritatea populaţiei”, atrage atenţia cercetătorul.