Janina Varodin, farmacistă la Institutul „Cantacuzino”: Eu mă voi vaccina, e singura modalitate să revenim la o viață normală / Ceremonia de primire a vaccinului anti-COVID-19 are loc sâmbătă, la 8. Imagini inedite din depozit (FOTO)

Janina Varodin, farmacistă la Institutul „Cantacuzino”: Eu mă voi vaccina, e singura modalitate să revenim la o viață normală / Ceremonia de primire a vaccinului anti-COVID-19 are loc sâmbătă, la 8. Imagini inedite din depozit (FOTO)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 va debuta oficial în toate țările din Uniunea Europeană duminică, 27 decembrie, iar vineri a sosit în Româniao primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin. Serul produs de Pfizer și BioNTech, primul aprobat la nivelul UE dintre cele dezvoltate până acum, urmează să ajungă sâmbătă la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Centrul Național de Stocare a vaccinului anti-COVID-19. Ceremonia de primire are loc la ora 8.

Ceremonia de primire a vaccinului anti-COVID-19 la Institutul „Cantacuzino” are loc sâmbătă, la 8. Ce spune Janina Varodin

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino reprezintă Centrul Național de Stocare a vaccinului de tip ARN Covid. În cadrul depozitului, colegii noștri sunt de specialitate, asistenți de farmacie și farmaciști, evident, și care sunt pregătiți să lucreze și să gestioneze tot acest proces”, a declarat Janina Varodin, farmacistă la Institutul „Cantacuzino”, Centrul Național de Stocare a vaccinului COVID-19.

Întrebată ce le transmite oamenilor de acasă, în special celor ce se arată mai sceptici cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19, Janina Varodin a răspuns: „Pot doar să îmi exprim o părere personală și să spun că eu mă voi vaccina, pentru că suntem într-o perioadă critică și este singura modalitate din pandemia aceasta și să ne revenim cu toții, și să revenim la o viață normală. Cred că este singura soluție în momentul de față”.

Întrebată ce se întâmplă cu vaccinul din momentul în care ajunge în acest depozit, Janina Varodin a explicat: „În momentul în care va ajunge în depozit la noi, vor urma procesele de recepție, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de -75 de grade. Ulterior acestui proces, va urma procesul de livrare către centrele regionale din țară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de vaccin, de doze de vaccin, care va fi administrat pacientului, pacienților va fi gestionat de către centrele de vaccinare din țară”.

Janina Varodin a subliniat că transportul vaccinurilor „se va realiza cu structuri din cadrul Ministerului Apărării Naționale, în condiții controlate de temperatură și de siguranță maximă”.

Valeriu Gheorghiță: Vaccinul anti-COVID-19 îndeplinește toate standardele de siguranță, de calitate și eficacitate

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat că „suntem martorii un progres științific, unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplinește toate standardele de siguranță, de calitate și eficacitate”. Din 27 decembrie, spune Valeriu Gheorghiță, „putem începe campania de vaccinare”.

„Avem o strategie de vaccinare, în care sunt prevăzute cele trei etape de vaccinare: prima e cea adresată personalului medical și din sistemul social. În etapa a doua e vaccinată populația la risc și persoanele care deservesc activități esențiale. În etapa a treia vorbim de vaccinarea populației generale.Din acest punct de vedere azi, în prima zi de Crăciun, se concretizează speranța noastră, aceea că vom avea în sfârșit o modalitate sigură, eficientă și rapidă de a pune capăt acestei pandemii, care ne-a schimbat viața poate unor apentru totdeauna.Trebuie să înțelegem că printr-un efort internațional, printr-o colaborare între toate statele lumii, o colaborare fără precedent, prin cercetare medicală avansată, azi suntem martorii unui progres științific, unui progres medical prin care un vaccin a dovedit că îndeplinește toate standardele de siguranță, de calitate și eficacitate. Din 27 decembrie, putem începe campania de vaccinare”,a declarat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI