Jandarmeria Capitalei, despre scandalul electoral de la Sectorul 1: „Este o problemă organizatorică pe care președinții Birourilor Electorale și-o asumă”

Jandarmeria Capitalei, despre scandalul electoral de la Sectorul 1: Este o problemă organizatorică pe care președinții Birourilor Electorale și-o asumă
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alex Iacob, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat într-o conferință  de presă că jandarmeria nu se implică în niciun fel în gestionarea buletinelor de vot, în contextul scandalului care există la Sectorul 1.

Jandarmeria Capitalei, despre scandalul electoral de la Sectorul 1

“Jandarmeria Capitalei acționează cu efective mărite în ultimele zile pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral. Am asigurat paza secțiilor de votare, protecția urnei mobile, protecția transportului buletinelor de vot. De asemenea, jandarmii aua sigurat încă din ziua de duminică seara protecția Birourilor Electorale de la nivelul Capitalei. În acest moment, Birourile Electorale își defășoară activitatea. Jandarmii i-au în custodie aceste birouri electorale în momentul sigilării de către conducătorii acestora și le iau în pază până în moemntul în care conducătorul acestora revine pentru desigilare. Jandarmerie nu este implicată în activitatea electorală, conform prevederilor legale și a statutului său este o instituție apolitică. Nu se implică în niciun fel în gestionarea buletinelor de vot”.

Alex Iacob a precizat că nu au fost probleme cu privire la filmarea sigilării și desigilării Birourilor electorale.

Cât privește întârzierile în ceea ce privește predarea buletinelor de vot, reprezentantul Jandarmeriei a spus:

“Este o problemă organizatorică pe care președinții Birourilor Electorale și-o asumă. Noi suntem special veniți aici pentru această misiune și așteptăm atât cât este nevoie.

Jandarmeria asigură doar protecția transportului materialelor electorale. Dacă a fost o întârziere cu privire la procesul electoral este strict problemă organizatorică și nu ține de Jandarmerie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`