Iulian Paraschiv, despre reorganizarea ministerelor: Nu cred că toți cei care lucrează în sistem sunt ineficienți. Ar trebui introduse criterii de performanță (VIDEO)

Iulian Paraschiv, despre reorganizarea ministerelor: Nu cred că toți cei care lucrează în sistem sunt ineficienți. Ar trebui introduse criterii de performanță (VIDEO)
Foto: Iulian Paraschiv / Facebook

Iulian Paraschiv, președinte Agenția Națională pentru Romi, a fost prezent în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, unde a vorbit despre reorganizarea ministerilor. La Ministerul Muncii ar urma să fie desființate șapte posturi vacante. Paraschiv susține că nu toți cei care lucrează în sistem sunt “ineficienți” și că “ar trebui introduse criterii de performanță” pentru o mai bună funcționare a sistemului bugetar.

“Nu ar trebui să ne raportăm direct la ’hai să-i tăiem, dăm afară și gata. Salvăm statul și cheltuielile bugetare și o să curgă lapte și miere’ sau să aruncăm anatema, să spunem ’toți cei care lucrează în sistemul bugetar de stat sunt incompetenți, nu au ce să caute. Trebuie să meargă să-și găsească de muncă în altă parte’. Nu, problema nu se pune așa.

Vorbim de cei care lucrează în cadrul ministerelor. Restructurarea trebuie să aibă loc, doar că termenii la care trebuie să ne raportăm, cred că trebuie să fie puțin schimbați. Nu 7, 3 și numărul ar trebui să fie important, ci, mai degrabă, eficientizarea activităților, în sensul în care, de exemplu Ministerul Muncii. Acest minister are o serie de corespondenți în plan județean, o serie de oameni, DGASPC-urile, o armată întreagă, care lucrează și susțin activitățile care acoperă, inclusiv, plata pensiilor, și așa mai departe.

Nu cred că toți cei care lucrează în sistem sunt ineficienți și ceea ce spun acum este valabil pentru întreg sistemul românesc bugetar. Cred că ar trebui introduse criterii de performanță, eficientizarea activității sistemului bugetar.

Despre asta discutăm, despre eficiență, eficacitate și cum responsabilii pe anumite chestiuni își pun în aplicare responsabilitățile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`