După o căsnicie eșuată, șefa DNA, Laura Codruța Koveși, și-a găsit din nou liniștea în brațele unui angajat cheie al RCS&RDS, holdingul care deține televiziunea de știri Digi24, scrie site-ul Cațavencii.ro.
Emil Florin Nemeș este reprezentantul tuturor companiilor și posturilor de televiziune care aparțin RCS & RDS, el fiind coordonatorul de marketing și PR al companiei, funcție pe care o ocupă din 2009.
Presupusul iubit al șefei procurorilor anticorupție le este mai cunoscut românilor din reclamele Digi Mobil, unde joacă alături de fostul fotbalist Gică Craioveanu.
Născut în Târnăveni, Florin Nemeș a absolvit Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” din Brașov, în 2003, a lucrat pentru Augusta Papier, Infogate Telecom și, după cum deja ați citit, din 2009, RCS & RDS. Domnul Nemeș adoră literatura de dezvoltare personală, alergarea și mâncarea vegetariană.
Conform Cațavencii, Nemeș a fost și el vizat de spionii israelieni de la Black Cube.
“Și, totuși, ce ar fi căutat domnul Nemeș pe lista israelienilor? Ce l-ar fi putut aduce în vizorul acestora, de ce și-ar fi dorit aceștia să-i scormonească prin căsuțele de e-mail, când ar fi putut afla atâtea lucruri despre el doar din surse deschise? Păi, ca să spunem așa, domnul Emil-Florin Nemeș este un bărbat puternic. Iar cei de la Black Cube păreau destul de interesați de bărbații puternici ai României. De bărbații puternici, dar mai ales de femeile cu adevărat puternice care se află în spatele acestora. Iar în spatele domnului Nemeș se află, de ani buni, cea mai puternică femeie din România.
Exact. De aproximativ patru ani, plus-minus, Emil-Florin Nemeș și Laura Codruța Kövesi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste”, mai scrie sursa citată.
În acest context, vedetele postului Antena 3 au speculat că relaţia dintre şefa DNA şi un angajat RCS-RDS ar fi afectat ancheta în dosarul în care directorul trustului Intact este acuzat de şantajarea grupului RCS-RDS.
În replică, codruța Kovesi spune că angajații Intact au fost trimiși în judecată înainte ca ea să fie numită în funcția de procuror șef al DNA.
„Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane – directori şi acţionari ai Trustului Intact – au fost trimişi în judecată, a fost înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcţia de procuror şef al DNA .
Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât şi pe durata instrumentării acestuia, nu am cunoscut personal şi nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajaţi/foşti angajaţi ai companiei care este parte vătămată în dosar.
Rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul şef al DNA, ci de procurorul şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei .
Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relaţii personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparţialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA.
Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieţii mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale”, se precizează în comunicatul DNA.