ISU, trezit din somnul liniștit de incidentul de la Colectiv: "De acum mi se interzice să aprind o lumânare când joc <<Scorpia îmblânzită>> a lui Shakespeare. Înghițitorii de torțe se apucă de ronțăit lanterne. Și nici nu mai gătim"

ISU, trezit din somnul liniștit de incidentul de la Colectiv: "De acum mi se interzice să aprind o lumânare când joc  <<Scorpia îmblânzită>> a lui Shakespeare. Înghițitorii de torțe se apucă de ronțăit lanterne. Și nici nu mai gătim"

După tragedia de la clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căruia 61 de tineri şi-au pierdut, activitatea mai multor cluburi, restaurante, teatre și cinematografe din ţară a fost suspendată. Mai mult, autoritățile vor să interzică folosirea focului în teatru, fapt ce îi revoltă pe actori. Sunt piese care nu pot fi jucate fără lumânări aprinse, țigări, pipe, artificii sau făclii, explică Dorina Chiriac.

“> în > de Cehov (nu, ISU, ăsta nu e companie aeriană).
Până acum orice spectacol în care se foloseau lumânări aprinse, țigări, pipe, artificii, făclii erau supravegheate atent din culise de pompierii teatrului si de tot personalul tehnic si artistic.
De acum mi se interzice să aprind o lumânare când joc eu > a lui Shakespeare (e scriitor, ISU, nu e un cocktail). De fapt, mi se arată că ar fi bine ca totu’n jur să fie plastic, inclusiv flacăra de lumânare, eu să fiu Barbie, și Alex, partenerul meu, să fie Ken”, scrie actrița Teatrului de Comedie București pe Facebook.

Dorina Chiriac se arată iritată de mobilizarea tardivă a ISU, “trezit din somnul liniștit care a fost tulburat un pic de Colectiv”.

“Eu ințeleg că te-ai speriat, ISU, copilule, că ai pățit asta cu Colectivul, dar știi, soluția nu e „nu mai gătiți cu flacără de aragaz, nu mai aprindeti lumânări, nu vă mai încălziți la sobă”. Ce mai urmează? Se retrag de la vânzare si chiar de la producție chibriturile si brichetele? Nu mai iesim din casă că nimic nu-i sigur? 

Doamne ferește să fii înghițitor de torțe pe vremea asta! Te-apuci de ronțăit lanterne. Doamne ferește să fii magician! Alo, Circu’, se aude-acolo-n spate?

Ne întărim școlile pe dinafară cu gardieni, cu camere de supraveghere din toate unghiurile, cu perchezitii umilitoare care induc panica, ridicăm garduri, punem lacăte si lanțuri, îndepărtăm cuțite si brichete și petarde. Dar înăuntru nu facem nimic. În conștiință. 

Știu, e mai greu. Dar frica naște violență. Și armă poate fi și un creion. Durează o secundă să comiți o crimă c-un creion. Să interzicem scrisul, că nu-i sigur. Of, fuck, măi, ISU, dacă te gândești, totu’i periculos. Și hrana. Și iubirea. Și mersul. Fuck. ISU, cum facem noi să fie bine: ne sinucidem înainte sau după ce ne naștem? ”, mai scrie actrița.

“Șșș. Se gândește. Mă duc s-aprind o lumânare pentru ISU. A, nu, ptiu, gata, gata, ISU, nu plânge, am glumit. Uite, că nici nu mă mai rog, na. Stau așa. Si aștept. Aștept. Aștept. Aștept. Băi, ăsta alb care crește din capul meu până spre umeri este păr? Ei, asta-i! Că doar n-or fi aripi!”, conchide actrița.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`