ISU Prahova: Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Locul va fi inundat pentru ca eventualele focare rămase să fie stinse

ISU Prahova: Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Locul va fi inundat pentru ca eventualele focare rămase să fie stinse
foto: igsu.ro

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova anunță că incendiul de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi va continua să fumege pentru cel puțin o săptămână. Astfel, locul în care s-a manifestat incendiul va fi inundat pentru ca eventualele focare să fie stinse.

Noi precizări ale ISU Prahova despre incendiul de la Brazi

„Incendiul de la Brazi va mai fumega o perioadă, posibil o săptămână şi chiar mai mult. Nu mai sunt focare vizibile, există încă posibilitatea să ardă mocnit la nivelul solului. Ca urmare, la nivelul unităţii s-a luat decizia de a realiza o inundare a locului cu 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă care vor refula peste 300 de tone (300.000 l) de apă în două ore”, se arată într-un comunicat al ISU Prahiva, citat de Agerpres.

Peste 500 de tone de deșeuri periculoase au ars în incendiul care a izbucnit miercuri dimineață și care a fost stins după aproape 30 de ore. În interiorul halei care a ars a fost descoperit și trupul carbonizat al unei persoane, despre care se crede că a provocat incendiul. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova.

Potrivit Poliției Prahova, în acest caz „se continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere din culpă şi ucidere din culpă”.

Joi, reprezentanții ISU Prahova au transmis că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat.

„Incendiul de laBrazia izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, a transmis ISU Prahova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`