ISU București-Ilfov, despre incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida: A fost o expunere foarte mare a copiilor la acel gaz pulverizat în spațiu închis. Simptomele au debutat foarte rapid (FOTO, VIDEO)

Intervenția pompierilor, polițiștilor și a personalului CBRN la Liceul Tehnic Dimitrie Leonida, în București, 13 februarie 2024. Inquam Photos / George Călin

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, a vorbit despre incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a precizat că „a fost o expunere foarte mare a copiilor” la gazul pulverizat de un elev.

ISU București-Ilfov, pe B1 TV, despre incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida

Întrebat despre cele întâmplate, reprezentantul ISU București-Ilfov a spus: „În jurul orei 10:30, au intrat primele apeluri la numărul de urgență 112, care anunțau faptul că la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida a fost pulverizat pe hol un gaz posibil iritant, paralizant, și în foarte scurt timp câțiva dintre copii acuzau deja simptome specifice, amețeală, stare de greață, vărsături, astfel că acest lucru a determinat trimiterea la această locație a multor resurse medicale – mă refer aici, în total, 12 ambulanțe de la SMURD și de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, autospeciale pentru victime multiple, autospeciale CBRN și alte resurse necesare pentru această intervenție”.

Gazul a fost folosit la parterul liceului

„Dispozitivul a fost folosit la parter. Este un hol îngust și foarte mulți copii au intrat în contact direct cu acest gaz pulverizat într-un spațiu închis. Înțelegem că a fost folosit într-o anumită măsură și la intrarea în sală de clasă. Deci a fost o expunere foarte mare a copiilor care se aflau în momentul respectiv pe hol și în sala de clasă. Simptomele au debutat foarte rapid și acest lucru a necesitat alertarea acestor resurse medicale”, a precizat Daniel Vasile.

„În acest moment, mai avem la Colegiul Dimitrie Leonida într-un echipaj SMURD, care rămâne în supraveghere pentru eventuale situații care mai pot apărea”, a mai menționat reprezentantul ISU București-Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`