Isteria crizei refugiaților a cuprins România: „E ca şi cum, călătorind cu trenul pe la Paşcani auzim că într-un vagon din garnitura Viena-Munchen s-au urcat nişte hoţi şi tragem repede semnalul de alarmă, într-o hărmălaie şi panică de nedescris”

Isteria crizei refugiaților a cuprins România: „E ca şi cum, călătorind cu trenul pe la Paşcani auzim că într-un vagon din garnitura Viena-Munchen s-au urcat nişte hoţi şi tragem repede semnalul de alarmă, într-o hărmălaie şi panică de nedescris”
Foto: Adevarul

Criza refugiaților în combinație cu darul românilor de a exagera lucrurile se transformă repde “în apocalipsă ori ceva pe-aproape”.

Jurnalistul Liviu Iolu consideră că “insultele şi frânturile de informaţii circulă prin ţară de parcă s-a tâmpit brusc şi iremediabil tot poporul începând de la conducătorii săi”.

„>, zic speriaţii. > ,>”, zic umaniştii de Herăstrău, conform jurnalistului.

Toate jurnalele și toate știrile amintesc de criza refugiaților. În România pare că se discută mai aprins ca în Germania pe această temă, deși “deocamdată, prin ţară, nimeni n-a văzut măcar unul, aşa, de sămânţă”.

Un parlamentar e speriat că ne iau nemţii refugiaţii buni şi rămânem noi cu aia mai proşti pe care „va trebui să-i folosim la lucrările câmpului”. Omul crede că refugiaţii sunt un soi de sclavi pe care şi-i împarte doamna Merkel cu Herr Iohannis, dar nu înainte după ce i-au evaluat intelectual şi fizic”, scrie Iolu într-un editorial pentru Adevărul.

Președintele și premierul României s-au pus de acord și spun că țara noastră este dispusă să primească circa 1800 de imigranți, urmând ca, luni, vicepremierul Gabriel Oprea să-i anunțe, la Consiliul de la JAI, pe oficialii de la Bruxelles că nu suntem de acord cu cotele impuse, respectiv cu repartizarea a peste 6000 de refugiați în țara noastră.

Statul nostru invocă Interesul Naţional când refuză cotele de refugiaţi stabilite de UE, dar nu explică nimeni ce ne împiedică, de fapt, pe noi, să dăm o mână de ajutor. Ne e frică? Suntem prea săraci? N-avem chef sau locuri de cazare? Care sunt, în definitiv, motivele împotrivirii?

Ajung să cred că, de fapt, ca şi populaţia, nici şefii statului n-au gândit şi n-au citit înainte să vorbească. L-au luat pe ”NU” în braţe şi acum o ţin langa cu nişte cifre cu zecimale. Mai e un pic şi le vom zice europenilor că suntem dispuşi să primim 1800,3 refugiaţi, că aşa a calculat un birocrat”, afirmă Liviu Iolu.

Totodată, jurnalistul Adevărul consideră că România nu are de ce să se alarmeze pentru că, cel puțin deocamdată, nu are motive.

Marea problemă a noastră, de fapt, este că n-avem o problemă, dar ne inflamăm de parcă am avea-o. Niciodată n-am văzut atâta habarnism exhibat în spaţiul public pe o problemă pe care, deocamdată, nu o avem”, spune iritat Iolu.

E ca şi cum, călătorind cu trenul pe la Paşcani auzim că într-un vagon din garnitura Viena-Munchen s-au urcat nişte hoţi şi tragem repede semnalul de alarmă priponind personalul nostru, într-o hărmălaie şi panică de nedescris, în camp, la Blăgeşti”, conchide jurnalistul.

  

 



 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)