ISOTERM.RO – Despre hidroizolații pentru acoperișuri și terase pe tehnologie recentă

ISOTERM.RO – Despre hidroizolații pentru acoperișuri și terase pe tehnologie recentă

Știind că orice imobil trebuie atât termoizolat, cât și hidroizolat pentru a rezista în timp și a putea crea condițiile necesare locuirii sau activității umane, interesul tuturor este să beneficieze de izolații cât mai performante. Deși hidroizolațiile au evoluat, izolațiile de spumă poliuree reprezintă o tehnologie recentă, din ce în ce mai utilizată și care merită descoperită în rândurile care urmează.

 Spuma poliuree, soluția la problemele cauzate de hidroizolațiile clasice

Betonul (în afară de betonul aditivat) nu este impermeabil, așadar pentru a elimina riscul de infiltrații este nevoie de hidroizolații, care se realizează în majoritatea lor prin aplicarea de membrane specifice.

Cele mai cunoscute hidroizolații sunt hidroizolația cu membrană bituminoasă, de silicați sau din PVC, însă în ultimii ani spuma poliuree a trecut din ce în ce mai des din zona auto în zona construcțiilor, adăugându-se la lista de materiale de construcții cu proprietăți hidroizolante.

Din păcate pentru proprietarii care nu au auzit de poliuree, lor le apar felurite probleme la un anumit interval de timp, legate fie de aplicarea necorespunzătoare a hidroizolației, fie de aderența imperfectă a acesteia la substrat. Acestea reprezintă adevărate bătăi de cap, însă nu este cazul izolațiilor de spumă.

Spuma poliuree se obține prin același procedeu prin care se obține spuma poliuretanică, și anume amestecarea a doi compuși chimici, în cazul nostru schimbând puțin structura moleculară a celui de-al doilea compus chimic. Spuma poliuree se evidențiază prin excelente proprietăți hidrofobe. Iată o trecere în revistă a avantajelor sale:

  • nu are emisii nocive;
  • aplicarea este super rapidă;
  • este extrem de durabilă;
  • asigură impermeabilizarea totală;
  • este extrem de elastică;
  • rezistă la substanțe chimice;
  • de utilizat și la interior, și la exterior;
  • e disponibilă în mai multe nuanțe.

Aplicarea poliureei trebuie efectuată exclusiv de către firma de izolații

Pentru a se elimina riscurile de aplicare necorespunzătoare sau de aderență precară a izolației, care să ducă la infiltrații și, deci, la compromiterea hidroizolației, trebuie să se apeleze numai la personalul specializat de la ISOTERM, o firmă de izolații, care are în dotare aparatură performantă de aplicare (aparatura fiind scumpă).

Un material mai avansat aplicat de profesioniști echipați cu aparatură perfect potrivită reprezintă garanția succesului în efortul de hidroizolare a imobilului, în zona de acoperiș, în zona de terasă și nu numai. Față de membrana bituminoasă, cea de poliuree este de 3-5 ori mai durabilă, dacă și numai dacă este aplicată în mod corespunzător, respectând la virgulă fiecare dintre cei patru pași necesari.

Cei patru pași sunt: pregătirea suportului (prin curățare, degresare, sablare, elicopterizare etc.), aplicarea primerului (a unui strat de spumă poliuretanică, în general, care să creeze porozitatea necesară aderării bune a poliureei), apoi aplicarea efectivă a poliureei (în 3 straturi subțiri și încrucișate), urmând ca totul să fie protejat de radiațiile UV printr-un coating alifatic (în caz contrar, în câteva luni hidroizolația fiind compromisă).

Aceștia sunt câțiva pași de urmat de meseriașii firmei în a aplica hidroizolații poliuree, primul fiind crucial pentru a îndepărta problema atât de întâlnită a aderenței slabe, efectuarea corectă a celorlalți trei pași având rolul de a elimina problemele ulterioare legate de aplicarea imperfectă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`