IPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanța în dosarul de cumpărare de influenţă. Avocaţi: Procurorul a confirmat că nu există la dosar originalul înregistrărilor care au stat la baza anchetei

IPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanța în dosarul de cumpărare de influenţă. Avocaţi: Procurorul a confirmat că nu există la dosar originalul înregistrărilor care au stat la baza anchetei
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns, miercuri, la Curtea de Apel Constanţa, în dosarul în care e acuzat de cumpărare de influenţă. Potrivit avocaților săi, în cadrul ședinței din camera preliminară nu a putut fi probată veridicitatea înregistrărilor care l-ar incrimina pe preot.

Ce spun avocații lui IPS Teodosie

„Nu există originalul acelei înregistrări. Partea pe care putem să spunem că e bună și, s-a confirmat astăzi, este că Parchetul ne-a spus prin vocea procurorului de ședință că nu există acele înregistrări în original la parchet. Deci, s-a confirmat acest lucru. (…) E halucinant să auzi procurorul în sala de ședință că nu există originalul, să-ți confirme că nu există originalul înregistrărilor audio-video și ”cui îi pasă dacă există originalul?”, este halucinant!”, au spus apărătorii lui IPS Teodosie, citați de Ziua de Constanța.

Amintim că tot în această cauză e vizat și Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, acesta fiind suspectat de complicitate la cumpărare de influență.

Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea în dosar.

Cum a ajuns IPS Teodosie în vizorul DNA și ce acuzații i se aduc

Ancheta DNA a pornit după ce, în noiembrie anul trecut, Recorder a publicat un material filmat în parte cu camera ascunsă. În imagini, un fost preot, care pretinde că e om de afaceri, îi propune lui IPS Teodosie să aducă la arhiepiscopie suma de 800.000 de lei de Secretariatul de Stat pentru Culte, în schimbul unui comision de 20% din sumă pentru el. Cu restul din sumă urmau să fie reabilitate biserici ce țin de arhiepiscopie. Teodosie acceptă afacerea și se bucură: „E mană cerească pentru noi!”. Ulterior, el îl pune în legătură pe falsul om de afaceri cu consilierul său pentru a discuta detaliile.

IPS Teodosie a respins acuzațiile, spunând că dosarul „nu are conținut”.

„Nu e absolut nimic real! Nu pot să vorbesc de păreri… Avocaţii, dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic, sunt numai nişte zvonuri şi provocări”, a mai afirmat preotul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`