ÎPS Teodosie, întrebat despre dosarul DNA: „Nu e nimic real. Gata, lăsați-mă, vorbesc de brad!” (VIDEO)
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu e nimic real în dosarul instrumentat de DNA care-l vizează: „Sunt numai nişte zvonuri şi provocări”.
Reacția lui ÎPS Teodosie, întrebat despre dosarul DNA
Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat despre dosarul DNA în cadrul unei conferințe de presă organizată joi pe tema sărbătorilor.
„Nu e absolut nimic real! Nu pot să vorbesc de păreri… Avocaţii, dacă pot să vorbească, nici ei nu au găsit nimic, sunt numai nişte zvonuri şi provocări. Gata, lăsaţi-mă, vorbesc de brad!”, a răspuns ÎPS Teodosie.
Ceea ce a și făcut: „Darurile din brad simbolizează virtuțile. Bradulului nu îi cade frunza și nu se usucă. E sensul că noi avem o viață fără de sfârșit. De aceea nu punem o răchită sau ceva careia îi cad frunzele, ci punem bradul, care e viu!”.
Acuzațiile DNA împotriva lui ÎPS Teodosie
Amintim că arhiepiscopul Tomisului e urmărit penal de DNA pentru cumpărare de influență.
„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menţionată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte.
La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică ”înţelegerea” respectivă”, a transmis DNA, într-un comunicat.
Cele 800.000 de lei urmau să fie folosite pentru lucrări de construcţie ori reabilitare a unor biserici aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.
Într-o reacție pe subiect, Biserica Ortodoxă Română a transmis: „Autoritățile judiciare, ca și cele bisericești, sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupție reală. Sancționarea și combaterea acestui flagel societal, care poate afecta inclusiv Biserica, este în primul rând o datorie morală”.