Fructele de mare nu sunt de post!, susține ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului afirmă că fructele de mare sunt niște ființe, iar cei care spun altceva o fac din lăcomie.
„E foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe. Chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă. Unde ați văzut sânge în lapte și brânză. Nici vorbă! E un fel de șmecherie, un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a afirmat ÎPS Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.
Precizările preotului vin în plin post al Paștelui, început pe 15 martie. Numit și Postul Mare, acesta durează 40 de zile, la care se adaugă şi Săpămâna Patimilor. În această perioadă, credincioșii nu consumă alimente precum carne, pește, brânză, lapte, ouă și nu petrec.
ÎPS Teodosie: E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post. Asta e lăcomie!
Marți, Cancelaria Sfântului Sinod a transmis mai multe îndrumări referitoare la modul în care se vor desfășura procesiunile de Florii, a Deniilor, a împărțirii Sfintei Lumini în noaptea de Înviere și a sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în contextul pandemiei de coronavirus.
„Sfintele slujbe pot fi oficiate în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară prevăzute de Ordinul comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Afacerilor Interne nr. 1.103/95/2020, dintre care amintim: dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult; purtarea obligatorie a măștii sanitare, astfel încât aceasta să acopere gura și nasul; asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane, în interior, și 1,5 m între persoane, în exterior”, se arată într-un comunicat de presă ce detaliază regulile de urmat.