Ionuț Vulpescu: Decizia președintelui Iohannis de a retrimite Codul Fiscal la Parlament este o nouă dovadă a inconsecvenței acestuia
Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat, vineri, că PNL nu susține reducerea fiscalității și nu dorește stimularea investițiilor, iar decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrimite Codul fiscal la Parlament este o nouă dovadă a inconsecvenței acestuia.
”PNL nu susține reducerea fiscalității și nu dorește stimularea investițiilor. Decizia președintelui Iohannis de a retrimite Codul fiscal la Parlament este o nouă dovadă a inconsecvenței acestuia. Astfel, după ce, în campania electorală, a spus că puterea nu trebuie deținută de un singur partid, acum dorește un guvern al său. De asemenea, după ce, în campanie, a militat pentru reducerea TVA la 19%, acum, când guvernul Ponta adoptă această măsură, cu impact major pentru dezvoltarea economică și socială a țării, președintele respinge măsura”, a spus Lupescu pentru Agerpres.
Acesta este de părere că Iohannis a prejudiciat interesele cetățenilor pentru a promova interesele celor care îl susțin.
”Nu prejudiciezi interesele cetățenilor pentru a promova interesele celor care te susțin politic”, subliniază ministrul Culturii.
Lupescu a mai adaugat că PNL-ul nu susține reducerea fiscalității și nu dorește stimularea investițiilor și a economiei românești.
”Îmi amintesc cum doamna Alina Gorghiu își asuma cu emfază reducerea TVA la cărți și la alte produse culturale, deși amendamentul fusese depus chiar de mine. Prin urmare, așa-zisul partid de dreapta nu susține reducerea fiscalității și nu dorește stimularea investițiilor și a economiei românești. Aceasta nu este politică în interesul românilor și al României, ci politica interesului mărunt de partid, politica jocurilor meschine, lipsite de valori și de viziune pentru țară”, conchide Ionuț Vulpescu.
Președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament pentru reanalizare, la o lună de când a fost trimis spre promulgare. (Detalii AICI)
În elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate”, subliniind că „măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie”.
Astfel, noul Cod fiscal ar putea fi pus în aplicare după o analiză a întregului set de măsuri fiscale și bugetare asupra construcției bugetului general consolidat.