Ionuț Ciurea (Asociația Pro Infrastructură), despre amânarea inaugurării podului de la Brăila: „Nu o să fie o circulație optimă, mai este mult de lucru” (VIDEO)

Ionuț Ciurea (Asociația Pro Infrastructură), despre amânarea inaugurării podului de la Brăila: Nu o să fie o circulație optimă, mai este mult de lucru (VIDEO)
Captură Video B1 TV

O nouă amânare a inaugurării podului de la Brăila a fost anunțată de ministrul Transporturilor. Noua dată este 6 iulie, pe varianta Măcin, a spus vineri Sorin Grindeanu, aflat în vizită pe șantier.

Despre acest lucru, Ionuț Ciurea, director Asociația Pro Infrastructură, a spus într-o intervenție pentru B1 TV că amânările inaugurărilor proiectelor de infrastructură reprezintă regula în România:

„De obicei, regula asta este, amânări, peste amânări, peste amânări. Acest pod trebuia să fie gata din 2022, așa a fost el promis, din decembrie 2022. Țin minte că am fost la pod și toată lumea, toți politicienii și constructorul cu promisiunile că nici nu se gândesc că în 2022, dacă și statul își face treaba, nu circulăm. Sunt deja 6 luni de la promisiunea aceasta.

Trebuie să mai lucreze pe piloni, mai sunt lucrări și la sol, nu vorbesc despre drumul de legătură dinspre Nord, dinspre Jijila care nu o să fie deschis sau mica bucată din calea Galați până în centura Brăila care nu o să fie deschise la începutul lunii iulie”.

Potrivit lui Ionuț Ciurea, doar 2 km din 22 de km, reprezentând drumuri de legătură vor fi gata în iulie:

„Înțelegem că este posibil să se lucreze noaptea, dar noaptea nu poți să faci chiar orice operațiune, este lucru la înălțime. Noi șoferii așteptăm într-un final să fie deschis și așteptăm restul de lucrări pentru că nu o să fie gata toată investiția. Sunt 22 de km de drumuri de legătură. Cred că sunt gata vreo 2 km de la pod până în zona Măcin-Smârdan, iar în partea cealaltă până în calea Galați, până în drumul care duce spre Tecuci. Nu se face o legătură optimă, traficul va avea de suferit. Nu o să fie o circulație optimă, mai este mult de lucru”.

Este posibil să se introducă o taxă pentru șoferii care folosesc podul, mai spune Ionuț Ciurea:

„Probabil că la început o să fie gratis și când nu o să mai fie gratis, nimeni nu ne spune cât o să fie taxa și sperăm, să nu se facă așa cum se face la Fetești, unde taxele de pod intră acolo pe acele poduri, în bugetul consolidat al CNAIR și de acolo își pierd urma prin buzunarele unora sau altora.

E foarte important să se ducă banii în întreținerea podului suspendat. Dacă nu îl întreții cum trebuie o să ai mari, mari probleme”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`