Ion Petrescu, după discursul lui Zelenski: Ucraina numai cu „pieptul de aramă”, ca în Donbas, nu poate rezista tăvălugului rusesc. Într-un ecart de timp, regiunea va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei (VIDEO)

Ion Petrescu, după discursul lui Zelenski: Ucraina numai cu „pieptul de aramă”, ca în Donbas, nu poate rezista tăvălugului rusesc. Într-un ecart de timp, regiunea va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei (VIDEO)
Col. (r) Ion Petrescu, analist militar. Foto: captură B1 TV

Ucraina are un deficit de elicoptere, tancuri și piese de artilerie în regiunea Donbas și nu poate rezista tăvălgului rusesc numai cu „pieptul de aramă”, a declarat col. Ion Petrescu, analist militar, miercuri, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, într-o aluzie la un vers celebru din poezia „Peneș Curcanul” a lui Vasile Alecsandri despre unul dintre eroii Războiului de Independență din 1877.

Ion Petrescu, pe B1 TV: Donbasul, într-un ecart de timp va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei

Întrebat despre ultimele evenimente de pe front și despre informația potrivit căreia Federația Rusă ar vrea să cucerească întreaga regiune est-ucraineană Donbas până la 1 iulie, analistul militar român a explicat: „Este ultimul discurs – în sensul cronologic, că vor fi și alte locuțiuni – al președintelui ucrainean Zelenski, care afirma că zilnic între 60 la 100 de militari ucraineni mor, alți 500 sunt răniți, ceea ce înseamnă pierderi zilnice estimate de șeful statului ucrainean de 600 de oameni. La efectivele pe care armata Ucrainei le recunoaște în momentul de față, 196.000 de militari, asta înseamnă că în 326 de zile ar fi decimată, făcând abstracție de concentrări, de mobilizări ș.a.m.d.”.

„De fapt, mesajul este pentru Occident, în general, și pentru Statele Unite ale Americii, în mod special, pentru că Ucraina numai cu «pieptul de aramă», cum se întâmplă în Donbas, unde au un deficit de elicoptere, de tancuri, de piese de artilerie, nu poate rezista tăvălăgului rusesc, dovadă că au apărut aceste termene corect menționate de dumneavoastră, și Donbasul, într-un ecart de timp, va fi în întregime sub ocupația militară a Moscovei”, a continuat Ion Petrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`