Ion Iliescu, în fața procurorilor de la Parchetul General: Fostul președinte a fost audiat în "Dosarul Mineriadei", în care este acuzat de crime împotriva umanității (VIDEO)

Ion Iliescu, în fața procurorilor de la Parchetul General: Fostul președinte a fost audiat în "Dosarul Mineriadei", în care este acuzat de crime împotriva umanității (VIDEO)

UPDATE: Ion Iliescu a refuzat să facă declarații presei la ieșirea de la Parchetul General. Avocatul acestuia a afirmat în schimb că fostul președinte a fost chemat în fața procurorilor pentru a îi fi adus la cunoștintă că este inculpat pentru crime împotriva umanității.

Ion Iliescu, în fața procurorilor de la Parchetul General: Fostul președinte a fost audiat în "Dosarul Mineriadei", în care este acuzat de crime împotriva umanității

#DIRECT_ONE_87lg8o#

Fostul președinte Ion Iliescu s-a prezentat, luni, la Parchetul General pentru a declarații în "Dosarul Mineriadei" în care este acuzat de crime împotriva umanității.

"Eu nu am să-mi reproșez nimic din nicio perioadă", a afirmat fostul președinte când a fost întrebat de acuzațiile ce îi sunt aduse în acest dosar.

Procurorii îi vor aduce la cunoștințî că este inculpat în acest dosar, Parchetul General anunțând începerea urmării penale în luna decembrie. În "Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990" mai sunt inculpați fostul premier Petre Roman sau fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu.De asemenea, au fost puși sub urmărire penalăGelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al guvernului interimar al României;Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale; general (rez.)Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susţin că există probe potrivit cărora aceştia ar fi organizat şi coordonat direct atacul împotriva populaţiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin împuşcare a patru oameni, rănirea prin împuşcare a trei, vătămare integrităţii fizice şi psihice a 1.269 de oameni şi privarea de libertate a alţi 1.242.

Ion Iliescu, în fața procurorilor de la Parchetul General: Fostul președinte va fi audiat în "Dosarul Mineriadei", în care este acuzat de crime împotriva umanității

#DIRECT_ONE_jrm2tv#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`