Ion Iliescu, despre volumul “Fragmente de viață și de istorie trăită”: Sunt un om de stânga, nu-mi reneg trecutul

Ion Iliescu, despre volumul “Fragmente de viață și de istorie trăită”: Sunt un om de stânga, nu-mi reneg trecutul

Ion Iliescu și-a lansat, vineri, volumul “Fragmente de viață și de istorie trăită”, în care a adunat texte care vorbesc despre cele mai importante momente ale vieții sale, clipe care “îl reprezintă și care arată imaginea evoluției sale de-a lungul anilor”, potrivit blogului său personal.

“Am publicat o serie de texte care, ca un puzzle incomplete, dau, în mare, imaginea evoluției mele în cele opt decenii de viață. Am împlinit, la 3 martie anul acesta, 81 de ani. O viață de om, cu bun și mai puțin bune. Am fost martor al multor evenimente, dintre care unuele au schimbat cursul istoriei. În câteva dintre aceste schimbări se poate găsi și contribuția mea”, a scris președintle de onoare al PSD.

Fostul președinte povestește care au fost visele sale din copilărie, cum a decurs viața politică, cum arăta viața societății românești și o scurtă biografie.

“Visul meu a fost unul mai modest, să învăț, să muncesc și să-mi schimb condiția, într-o societate românească schimbată în bine și ea. Mediul în care am petrecut cei șapte ani de acasă a fost unul benefic, în ambianța oferită de bunici și ceilalți membri ai familiei, oameni simpli, săraci, dar harnici și deschiși (…) Sunt un om de stânga, nu neg și nu-mi reneg trecutul. Mi-l asum, cu toate ale lui. Dar nimeni nu-mi poate reproșa lipsa bunei-credințe în ceea ce am făcut. Și nici faptul că nu aș fi evoluat, că nu aș fi învățat din lecțiile pe care viața și oamenii mi le-au dat”, a declarant Ion Iliescu.

Totodată Ion Iliescu a precizat că în volumul său sunt cuprinse referiri la principalele momente ale Revoluției din 1989, formarea CPUN, alegerile din 1990 și 1992, relațiile international, intergrarea europeană și euroatlantică și guvernarea PSD din 2000 – 2004.

“Trecerea în revistă a istoriei celor 21 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, cu reușite și nereușite, cu experiențe pozitivie și negative, cu bune și cu rele, trebuie să fie prilej de învățăminte pentru toți, să ne inspire pentru a găsi căile cele mai potrivite de redresare și de cuplare a României la procesul în curs de constructive europeană”.

Iliescu: Pagini de viață

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei