Ion Cristoiu: Valul de arestări din Sănătate – Diversiunea prin care DNA vrea ca opinia publică să uite de Afacerea de corupție Hexi Pharma

Ion Cristoiu: Valul de arestări din Sănătate – Diversiunea prin care DNA vrea ca opinia publică să uite de Afacerea de corupție Hexi Pharma

Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre DNA, care nu s-a autosesizat în cazul afacerii de corupție a firmei Hexi Pharma.

După moartea lui Dan Condrea, DNA s-a grăbit să intervină și în domeniul sănătății. Su toate acestea, „năpustirea asupra domeniului Sănătate e o Diversiune prin DNA vrea să facă uitată de către opinia publică Afacerea Hexi Pharma”, a precizat Ion Cristoiu.

„Contracte cu Hexy Pharma avuseseră și spitalul SRI și unitățile sanitare ale Armatei”, a mai amintit jurnalistul.

În opt ani, firma a beneficiat de peste 13 mii de contracte cu statul, iar cele mai multe au fost fără licitație. În această situație, Ion Cristoiu consideră că sunt două variante„Să fi mituit pe rând și constant pe toți managerii spitalelor din România, inclusiv pe managerul spitalului SRI” sau „Să fi fost pușculița unei instituții de forță, care folosea firma pentru a obține bani negri. O mică parte îi reveneau lui Dan Condrea, potrivit schemei folosite cu mulți alți așa-ziși oameni de afaceri, iar restul ajungeau la instituția respectivă”.

În ambele situații, afacerea Hexy Pharma era una de competența DNA. În acest caz, apare întrebarea de ce n-a descoperit DNA mai demult afacerea.

Mai mult, nici după moartea lui Dan Condrea, DNA nu s-a autosesizat în cazul Hexi Pharma.

„După dezvăluirile lui Cătălin Tolontan, cărora li s-au adăugat dezvăluirile multor altor instituții de presă, refuzul DNA de a lua în seamă datele exacte oferite de presă despre această Afacere de Corupție, una dintre cele mai mari din Istoria României, a stîrnit nedumeriri uriașe”, a mai precizat Ion Cristoiu.

„După moartea lui Dan Condrea, DNA a renunțat brusc la teza prevenției în Sănătate și a declanșat o campanie fără precedent de anchetări și arestări în Sănătate pentru afaceri de corupție în cazul contractelor semnate de managerii spitalelor”, a mai menționat jurnalistul.

Corupția în cazul Hexi Pharma se va a fi uitată de public, motiv pentru care „a luat de prin sertare Dosare de corupție din Sănătate, care zăceau sau erau lăsate la dospit și le-a pus imediat în mișcare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie