Ion Cristoiu: Scrisoarea lui Tăriceanu a fost trimisă intenționat și răspunsul lui Iohannis va amplifica acest scandal, care până la urma va duce la demisia Liviei Stanciu (VIDEO)

Ion Cristoiu: Scrisoarea lui Tăriceanu a fost trimisă intenționat și răspunsul lui Iohannis va amplifica acest scandal, care până la urma va duce la demisia Liviei Stanciu (VIDEO)

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că prin scrisoarea pe care Tăriceanu a trimis-o președintelui, în care cere demiterea șefelor ÎCCJ și CSM, s-a provocat un scandal intenționat, amplificat de răspunsul lui Iohannis, care se va finaliza cu demisia Liviei Stanciu.

„A fost o acțiune politicianistă prin care s-a vrut, și s-a reușit amplificarea acestui scandal și pentru că CSM-ul tace. De aici pornește, este o situație clasică de scandal, iar cei care ar trebui să-l curme nu știu ce să facă. Acum o să vedeți că acest scandal se amplifică. Acea scrisoare a lui Tăriceanu a fost trimisă intenționat, și răspunsul lui Iohannis va amplifica și mai mult acest scandal. Și după câte cunosc eu, până la urmă va duce la demisia Liviei Stanciu”, a declarat ziaristul într-o intervenție telefonică la B1 TV.

Întrebat ce interes ar avea Călin Popescu Tăriceanu de a se implica în acest scandal, devenit avocatul Marianei Rarinca, jurnalistul susține că șeful Senatului a mirosit acest caz, în opinia publică acesta fiind unul simplu.

“Este un om simplu care a ajuns la pușcărie.Nu e vorba de justiție, nici măcar de Curte, opinia publică nu vede o injustiție. O femeie avea cuiva să-i dea cuiva niște bani și, în loc sa-i dea, a trimis-o la pușcărie. Realitatea e mult mai complexă. Dar când sunt asemenea cazuri, se scarifică un om, chiar dacă pe nedrept”, mai adaugă Cristoiu.

Juralistul este de părere că Livia Stanciu s-a implicat într-un scandal pe care n-a știut cum să-l gestioneze și că este datoria ei să-și dea demisia.

“În cazul Liviei Stanciu e vorba de o demisia de onoare. Ca șefă ÎCCJ trebuie să eviți un asemenea scandal. În cazul de față trebuie să-și dea demisia de onoare pentru că nu a știut să gestioneze acest conflict. Nu știu, avea să-i dea, nu avea, se certase sau nu, s-a implicat într-un scandal. Își dă demisia de onoare, rămâne judecător la Înalta Curte, iar lumea rămâne cu ideea că justiția există”,  a explicat acesta.

Referitor la reacția președintelui față de acest caz, Cristoiu susține că această tăcere îl scoate din afara oricărui joc politic.

„Dar nu se poate să nu se implice în dezbaterea publică. Există o mare dezbatere în acest moment. La nivelul opiniei publice este o mare dezbatere și este această părere: omul simplu are în Rarinca un exemplu de om care a fost nedreptățit de șef. Iohannis trebuie să se implice, spunând: eu și CSM trebuie să ne ocupăm sau îmi pare rău că o femeie a stat atâta timp la pușcărie, o să vedem ce se poate face. Ieșirea absentă din dezbaterile publice îl scoate din afara oricărui joc politic. Nimeni nu îi cere să interviă în demisia celor două șefe”, adaugă ziaristul.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`