Ion Cristoiu: Punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu – un nou moment din transformarea diversionistă a lui Liviu Dragnea din Baronul de Teleorman în Europeanul de România!

Publicat: 22 10. 2015, 07:52
Foto: paginademedia.ro

Miercuri, Ion Iliescu a fost chemat la Parchetul General , audiat, apoi a fost pus sub acuzare în Dosarul Mineriadei pentru crimă împotriva umanității.

”Să leșini nu alta! Cine zicea că în absența autostrăzilor care nu plutesc, a wc-urile în toate casele, nu numai în mai puțin de jumătate dintre ele, a podurilor suspendate și a catedralelor, n-avem cu ce ne mîndri?! Iată că avem și noi cu ce ne mîndri prin persoana fizică a lui Ion Iliescu. Avem, în fine, Hitlerul nostru, Stalinul nostru, ba chiar și Pinochetul nostru.
Un acuzat de crime împotriva umanității! Brrr! Și nu unul, ci deja trei. Și dacă ne gîndim la Dosarul Mineriadei, în zilele următoare vor fi mulți mai mulți”, spune jurnalistul Ion Cristoiu pe blog.

În acest context, televiziunile de știri au început să treacă de la discuțiile pe care le purtau, la subiectul urmăririi penale a fostului președinte.

”Știrea taie toate evenimentele din care urmau seara să se prepare, pe post de bulion mediatic, talk-shwo-uri fără cap și coadă. E uitată Elena Udrea cu a sa nouă arestare preventivă iminentă. E uitat Traian Băsescu cu a sa pregătire pentru a deveni președintele PMP din care s-a tăiat un P ca să rămînă Mișcarea Populară. Toată lumea vorbește despre noua, senzaționala acuzație, Crime împotriva umanității. Ar mai fi fost atîta isterie dacă n-ar fi fost lansată în spațiul public, ca o rachetă balistică intercontinentală, sintagma Crime împotriva umanității?!”, declară jurnalistul.

Cristoiu remarcă și declarația lui Dragnea de la congresul PSD de pe 18 octombrie, unde PSD s-a delimitat, pentru prima dată, prin vocea președintelui de partid, de Mineriadă și de Ion Iliescu.

”Oportunist desăvîrșit, Ion Iliescu n-are curaj să iasă din sală la o asemenea scatoalcă administrată, culmea! de chiar cel făcut de el prin intervenția de la CExN președinte al PSD cu puteri de Nicolae Ceuașescu în PCR”, arată Cristoiu.

Luni, Ion Iliescu s-a desprățit ”definitiv și profund” de PSD. Fostul președinte al României este dat afară de la ședința BPN pe motiv că ”e prea Dumnezeu pentru un asemenea for pămânesc!”.

Omul de presă Ion Cristoiu propune și un expercițiu de imaginație.

”Imaginați-vă ce-ar fi fost azi pe capul PSD, dar mai ales al lui Liviu Dragnea, dacă, pe 18 și pe 19 octombrie 2015, n-ar fi avut loc lepădarea de Ion Iliescu! După terminarea exercițiului e posibil ca unii să exclame: Băi, e dat dracului Dragnea acesta! Ce intuiție a avut! Ce mai încolo și încoace, un Napoleon al PSD. În vremurile de glorie ale lui Napoleon, desigur”.

Vineri, după cum precizează comunicatul de presă dat de Parchetul General, dosarul în care este acuzat Ion Iliescu era gata, dar acesta a fost pus sub acuzare abia miercuri.

Jurmalistul Ion Cristoiu spune că nu avea cum să fie chemat vineri, când Congresul PSD urma să aibă loc duminică, iar ședința BPN luni.

”Nu numai că Liviu Dragnea a știut de această sentință, dar mai mult, Comunicatul a fost amînat pentru ziua de miercuri, 21 octombrie 2015, nu pentru ca Liviu Dragnea să fie menajat, ci pentru ca Liviu Dragnea să fie ajutat să apară drept cel care Reformează PSD. În cadrul Procesului diversionist, de transformare a Baronului de Teleorman în Europeanul de România, Sistemul avea nevoie de un Liviu Dragnea care a impus PSD un gest istoric: Delimitarea de un Criminal împotriva umanității!”, arată Ion Cristoiu.

Omul de presă mai remarcă că finele aceste săptămâni este marcat de câteva momente social-politice de o importanță deosebită pentru realitățile românești: convocarea de duminică a lui Klaus Iohannis la Bruxelles la un Summit fulger al Consiliului consacrat Crizei Refugiaților, Congresul de joi de la Madrid a Partidului Polular European (PPE), unde va participa și Traian Băsescu, care se va întâlni apoi și cu românii din capitala Spaniei și, sâmbătă, va avea loc congresul PMP. Aici, Băsescu va fi ales președintele partidului.

”Primul fapt, dar mai ales celelalte două, sînt mai mult decît primejdioase pentru Raţa Mecanică suită în Dealul Cotrocenilor, ca să facă Mac-Mac de Noua Securitate, cea care, asemenea Securităţii de pe vremea Uniunii Sovietice, e patronată de ambasadorul la Bucureşti al Puterii coloniale. Noua Putere colonială se numeşte America şi noul ambasador al acestei Puteri e ambasadorul american. Păstrarea Raţei mecanice la un minimum de capital politic e prioritatea numărul unu a noii Securităţi. Sub aripile ei de cloşcă stearpă, ştabii noii Securităţi conduc practic România.
Pentru contracararea mediatică a triumfului lui Traian Băsescu, Noua Securitate a declanşat operaţiunea Elena Udrea, duşmanul de clasă de serviciu. Că e o operaţiune mediatică susţinută de Noua Securitate ne-o dovedeşte faptul că se cere Parlamentului ridicarea imunităţii pentru arestarea preventivă şi nu doar pentru începerea urmăririi penale.
Ridicarea imunităţii pentru ancheta penală n-ar fi avut nici un impact mediatic într-o opinia publică suprasaturată de punerea sub acuzaţie a unor nume grele. S-a pariat pe impactul mediatic al arestării preventive”, mai adaugă Ion Cristoiu.

Totuși, nu a ieșt ce a vrut ”Noua Securitate”. Imapctul mediatic a fost minim. Arestarea preventivă a Elenei Udrea a picat ”ca dracu”.

Luând în calcul acest lucru, s-a apelat atunci la ceea ce Noua Securitate consideră a fi ”bombă nucleară”. Adică, punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul Mineriadei.

”Semnificaţia momentului nu poate fi înţeleasă decît dacă precizăm datele exacte ale Dosarului. Pe 19 iunie 2007 în Dosarul nr. 74/P/1998 al Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul General, Ion Iliescu e pus sub acuzare de către Procurorul Dan Voinea. Pe 7 decembrie 2007, Procurorul General Codruţa Kovesi, luînd drept pretext o plîngere a lui Ion Iliescu împotriva Rezoluţiei, decide cu de la sine putere, scoaterea lui Ion Iliescu de sub urmărirea penală. Dosarul e trimis Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General. Cum era de aşteptat, în 3 septembrie 2008, SUPC anunţă Decizia de NUP pentru Ion Iliescu. Pe 9 aprilie 2009, aceeaşi Codruţa Kovesi decide cu de la sine putere salvarea lui Ion Iliescu şi în Dosarul Revoluţiei. E limpede că Codruţa Kovesi a îndeplinit ordinul de dublă salvare a lui Ion Iliescu. Pe 5 februarie 2015, Procurorul General Tiberiu Niţu decide redeschiderea dosarului închis de predecesoarea Codruţa Kovesi. La începutul lui martie 2015, ICCJ aprobă decizia de deschidere a Dosarului. Potrivit Comunicatului DIICOT, pe 16 octombrie 2015, Parchetul General decide prin Ordonanţa nr. 47/P/2014, schimbarea Încadrării juridice din participant, improrie la omor calificat în Crime împotriva umanităţii”, subliniază Ion Cristoiu.

Este de remarcat, din start, saltul ”urieșesc” în plan mediatic. Ion Iliescu putea fi considerat și cu șanse doar prin simpla acuzație de complicitate la omor. În planul spectacolului, efectul a fost nul. Alternativa e să acuzi pe cineva de crime împotriva umanității, potrivit gazetarului.

”Unde e şmecheria? Păi, tocmai în saltul acuzaţiei. Excelentă în planul spectacolului propagandistic acuzaţia e nulă în plan juridic”, spune Ion Cristoiu.

În încheiere, jurnalistul se întreabă: cum să dovedești ”că chemarea minerilor a fost o crimă împotriva umanității”?!