Ion Cristoiu: Kovesi – Lulutza i-a dat lui Iohannis-Imperatorul cu poșeta peste gură. Îi terfelește numele în dosarul de corupție al lui Vanghelie

Ion Cristoiu: Kovesi - Lulutza i-a dat lui Iohannis-Imperatorul cu poșeta peste gură. Îi terfelește numele în dosarul de corupție al lui Vanghelie

Primarul sectorului 5 este acuzat de luare de mită, spălare de bani și abuz în serviciu. Edilul a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareș Bogdan (Realitatea TV) , pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.  (Detalii AICI)

Totodată, în presă au apărut informații conform cărora numele postului B1 TV ar fi fost menționat în dosarul primarului Sectorului 5. În acest context, B1 TV a transmis un comunicat de presă, iar jurnalista Sorina Matei a prezentat, vineri, în cadrul emisiunii ”Aktualitatea Românească”, contractul dintre firma Premier Palace SRL, aparținând denunțătorului lui Vanghelie, Dumitru Marin, și postul de televiziune B1 TV, ca urmare a informaţiilor oferite presei de către DNA cu date din dosarul lui edilului. (Detalii AICI)

Ion Cristoiu vine cu câteva explicații în cazul dosarului lui Marian Vanghlie. Gazetarul dezvăluie de ce a dat-o în judecată pe Laura Codruța Kovesi, dar și cum au apărut numele lui Rareș Bogdan și al președintelui Klaus Iohannis în dosarul primarului Sectorului 5.

“Am mai scris și am mai spus că am dat-o în judecată pe Codruța Kovesi, alintată Lulutza, și pe un procuror DNA ajuns judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție sub mărita domnie a lui Traian Băsescu (v-ați prins de una dintre șmecheriile prin care România a ajuns o Republică a Procurorilor, cu un președinte-tablou, Klaus Iohannis, și un președinte real, șefa DNA), pentru abuzul reprezentat de trecerea numelui meu într-un Rechizitoriu, deși  n-aveam nici o calitate – nici cea de învinuit, nici cea de martor, nici cea de denunțător – numai așa, pentru a mă compromite, e drept, alături de alte nume din presă și din cultură.

Porcăria s-a repetat ca trasă la indigou vineri, 13 martie 2015. Nici Rareș Bogdan, nici Klaus Iohannis nu sunt implicați în Afacerea de Corupție de care e învinuit Marian Vanghelie.”, scrie jurnalstul pe Cristoiublog.ro.

Cristoiu vorbește șI despre “terfelirea” postului B1 TV în acest scandal, orchestrat de oamenii șefei DNA.

“Nu e implicat nici B1 Tv, și el terfelit de subordonații Lulutzei.

Din banii obținuți – pe căi ilicite, zic procurorii – Marian Vanghelie și-a cumpărat publicitate la postul B1 Tv. Postul de televiziune n-are nici o legătură cu afacerea de corupție de care e acuzat Marian Vanghelie. Cu toate acestea, ca și-n cazul meu, procurorii au trecut în Rechizitoriu că Marian Vanghelie a cumpărat publicitate la B1 Tv. Banii cu care Marian Vanghelie a cumpărat publicitate erau banii lui. Că-i obținuse pe căi ilicite e o altă poveste. La fel de bine, cu banii respectivi, banii lui, putea să-și închirieze un loc la balcon ca s-o vadă pe Codruța Kovesi trecînd spre DNA în automobil ca odinioară contesele în caleașcă. Din acest punct de vedere, referirea la B1 Tv n-avea ce căuta în Rechizitoriu.”, adaugă gazetarul.

La ședința CSM la care a participat pentru prima oară ca președinte, Klaus Iohannis a criticat practica DNA de a da publicității stenograme din dosare în care apar nume fără nici o legătură cu  Afacerea de corupție.
Laura Codruța Kovesi s-a grăbit să-i răspundă. Nu la televizor, ci prin implicarea nejustificată a numelui său în dosarul lui Marian Vanghelie.

”Acum, prin prezența numelui lui Klaus Iohannis într-o un Dosar de corupție cu care n-are nici o legătură, dar în care o stenogramă îl invocă într-un context compromițător, Codruța Kovesi i-a dat una lui Klaus Iohannis cu poșeta peste gură.”, concluzionează Ion Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)