Ion Cristoiu: Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sunt tratate cu fundul de SRI și DNA!

Ion Cristoiu: Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sunt tratate cu fundul de SRI și DNA!
Foto: jurnalul.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de viner", de pe blogul său, despre reacția instituțiilor de forță SRI și DNA privind dezvăluirile fostului colonel SRI, Daniel Dragomir.

Cristoiu condamnă instituțiile și presa că nu iau în seamă declarațiile lui Dragomir și că cel mai normal ar fi fost ca instituțiile cu pricina să se adreseze opiniei publice în privința acestui subiect, precum și verificare veridicității dezvăluirilor.

Ion Cristoiu mai susține că chiar dacă Daniel Dragomir este o persoană inculpată a DNA dezvăluirile incomode ale acestuia nu ar trebui puse la îndoială.

"Mulți jurnaliști nu mai iau în seamă acest fel de reacții dinspre DNA, nu numai pentru că ele emană de la o persoană care se consideră o statuie ecvestră vie, dar și pentru că ele sunt un clișeu.
Noi vom evita această capcană și vom lua în serios Comunicatul.
Îl vom supune așadar minimei verificări critice, operațiune prin care omul se deosebește de jivine.
Ar fi fost normal ca DNA să reacționeze printr-un Comunicat adresat opiniei publice, un document solid, menit să ne convingă, fie și logic, că așa ceva – întocmirea Rechizitoriilor de către SRI – era practic imposibilă. Așa face peste tot în lume o instituție a statului de drept, obligată prin privilegiile uriașe ale celor care lucrează în ea ca funcționari să dea seamă înainte de toate opiniei publice.
România e însă Babuinia.
O țară în care o clică, un club de aventurieri conduce.
Șefa DNA, unul dintre funcționarii publici cei mai bine plătiți din țară, beneficiind de privilegii de care sînt lipsiți mulți miliardari în Occident, nu dă seamă nimănui.
Prin urmare, DNA n-a catadicsit să se adreseze opiniei publice.
S-a adresat Inspecției judiciare.
Pentru ce?
Pentru a verifica adevărul celor spuse de Daniel Dragomir?
Nici vorbă.
Codruța Kovesi nu vrea ca inspecția judiciară să verifice adevărul spuselor lui Daniel Dragomir, ci plîngerea ei că aceste dezvăluiri sînt calomnioase. Documentul emanat de Codruța Kovesi nu suflă o vorbă despre veridicitatea dezvăluirilor. El pleacă de la axioma că dezvăluirile sînt niște calomnii. Ca să fie calomnii, dezvăluirile trebuie infirmate de o minimă verificare prin raportare la Adevăr.
DNA nu-și pune problema asta.
Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sînt din start calomnii.
De ce?
Ne răspunde sintagma:
„Afirmațiile sînt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București.”

(…) Da.
Daniel Dragomir e o persoană inculpată de DNA.
Faptul poate fi cel mult temei de a verifica atenți spusele sale, dar nu temei de a le contesta adevărul din start.
Dar nu numai atît.
Folosirea argumentului afirmațiile sînt false, pentru că aparțin unui penal sunt calomnioase a apărut și în cadrul campaniei duse de Unitățile militare din presă pentru a contracara tăria dezvăluirilor lui Daniel Dragomir.
Desigur, la prima instanță instanță de judecată s-a dovedit că acuzarea de către DNA a fost o făcătură.
Dar chiar dacă nu s-a fi dovedit asta, pînă la finele procesului, Daniel Dragomir e nevinovat.
De ce folosesc DNA și unitățile militare din Presă dosarul de la DNA în bătălia cu dezvăluirile lui Daniel Dragomir?
Răspunsul ni-l dă Operațiunea pe care am putea s-o definim drept folosirea convocării la DNA în cadrul răfuielilor politico-mafiote sub pretextul de Luptă împotriva corupției.
Unul dintre scopuri stă în scoaterea din joc a unui politician prin simpla etichetare drept penal, în urma simplei convocări la DNA.
Un altul, la fel de important, constă în contracararea oricărei tentative de a face dezvăluiri din interior.

(…) Ca să i se astupe gura, lui Daniel Dragomir i s-a aplicat un mod de operare tipic Binomului în materie de lichidare morală a unui om. DNA te înhață peste noapte. Te reține 24 de ore și apoi te propune pentru arestare preventivă. În paralel, prin Rețeaua de ofițeri acoperiți, de colaboratori și de șantajați din presă, împotriva celui înhățat de Codruța Kovesi se dezlănțuie jihadul.
Așa a fost și în cazul lui Daniel Dragomir.
În ianuarie 2015, dacă ai curiozitatea să citești presa momentului, vei descoperi imediat, sub forma campaniei de terfelire a imaginii publice a victimei, concretizarea ordinelor venite de la Binom.
Pe lîngă presiunea asupra judecătorilor pentru a-i face să accepte solicitarea DNA de arestare preventivă, terfelirea prin presă a urmărit și punerea la îndoială a unor dezvăluiri incomode din partea lui Daniel Dragomir.
De ce l-a arestat DNA pe Daniel Dragomir?
Pentru ca orice dezvăluire a acestuia despre abuzurile SRI-ului condus de Florian Coldea să fie puse la îndoială ca venind din partea unui penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie