Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în „Gândul de miercuri”, de pe blogul personal, tot despre scandalul legat de Black Cube.
Acesta face o legătură între ceea ce înseamnă acest scandal și despre modul în care este perceput de presă.
„În presă vedeam însă posibilitatea de a desluși cît de cît acest Caz, amintind prin toate ingredientele sale de România stăpînită de Securiști.
Indiscutabil, cînd ziceam Presă nu mă refeream la presa noastră (cu literă mică), făcută praf și pulbere de Binomul SRI-DNA prin anchetarea penală a tuturor patronilor de presă (cu excepția celor de la Digi Tv, cîinele de pază din punct de vedere mediatic al Binomului) și prin infectarea tuturor ziarelor și televiziunilor și radiourilor cu ofițeri acoperiți și cu agenți de influență.
Mă refeream la Presă cu P mare, cea care de dragul informației în exclusivitate, al loviturii de presă, al scoopului, ar fi în stare să publice documente incomode pînă și despre Isus Cristos, admițînd că așa ceva ar exista.
Misiunea principală a Presei e să țină la curent opinia publică, pe care o reprezintă în raport cu Puterea, cu mersul adevărului într-un scandal public. Informația ieșită din comun nu poate fi trecută sub tăcere indiferent de efectele posibile în planul realității pe care le-ar avea publicarea unei informații sau a unui document”, a spus Cristoiu.
Jurnalistul a adăugat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, este văzută de presă ca o persoană deasupra oricărei bănuieli.
„Codruța Kovesi îmi e la fel de indiferentă ca și toți cei care s-au perindat prin șefiile din România în ultimii 26 de ani.
Nu pot să nu remarc însă că șefa DNA, altfel un demnitar român, e văzută de mulți jurnaliști ca o persoană deasupra oricărei bănuieli.
Virginitatea Fecioarei Maria e considerată de creștini ca un Adevăr sfînt.
A te îndoi de acest adevăr înseamnă a fi eretic. La fel și Codruța Kovesi.
Infailibilitatea ei apare multor jurnaliști ca un Adevăr sfînt.
A te îndoi de Codruța Kovesi, a te întreba: dar dacă a plagiat? sau dacă s-a hîrjonit cu Sebastian Ghiță prin podgorii? riscă să-ți aducă excomunicarea din breaslă. Dacă ar fi pe vremuri, ți-ar aduce și arderea pe rug, ca eretic.
În România de azi pot fi puși la îndoială președintele, premierul, liderii de opinie, marii actori, parlamentarii, președintele Academiei, pînă și patriarhul.
Și e normal. Democrația înseamnă dispariția persoanelor intangibile, a persoanelor despre care nu poți vorbi decît mergînd în genunchi și murmurînd imnuri de slavă.
Pe Codruța Kovesi n-o poți pune la îndoială. Ea e o Icoană. Locul Icoanelor e însă în biserici”, a adăugat Ion Cristoiu.