Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de sâmbătă", de pe blogul său despre felul în care presa din România a relatat accidentul unor grup de români din Londra.
Cristoiu este de părere că mass media românească autratat cu superficialitate incidentul în care un român a murit, iar alți patru au fost răniți după un cetățean britanic a intrat cu automobilul pe care îl conducea în ei.
Ion Cristoiu a publica în postarea sa pe blog relatarea unui jurnalist român stabilit în Marea Britanie asupra evenimentului, despre care acesta mărturisește ipotezele martorilor contrazic explicațiile polițiștilor de la Scotland Yard.
"Martorii au descris în unanimitate actul șoferului ca fiind “deliberat”. Contrazicând martorii, poliția britanică Scotland Yard a anunțat la repezeală că nu a fost vorba de un “act terorist”, susține Traian Horia, jurnalistul stabilit în Anglia.
Acesta susține că atât Ministerul de Externe cât și presa au avut o atitudine prea degaajată față de incident.
"Evenimentul din Londra ramane inca pastrat intr-un suspect con de umbra. Lumea nu are informatii despre soferul bolidului Mercedes si nu se intelege de ce individul nu a fost considerat de sistemul judiciar britanic un potential pericol public, dupa carnagiul din Bellingham. Pagina on-line a MAE roman e umpluta cu figura blajina a ministrului Teodor Melescanu care nu scapa nicio conferinta, pagina Ambasadei Romaniei la Londra nu contine nimic relevant despre caz, Politia metropolitana londoneza este zgarcita in comentarii. Tabloidele britanice au fost mai degraba impaciuitoare, avansand presupuneri ca atacul s-a produs ca “reglare de conturi” sau “neatentie la volan”, soferul fiind “suspectat” ca era “beat”. Cu incetul, se doreste ocult inchiderea cazului, iar cei cinci pot ramane rapid doar o stire de ziar si nu un cap-de-serie pentru un fenomen social. Exceptand un simplu si amar amanunt: pe patul de moarte, Girdoc a consimtit ca organele sale sa fie folosite pentru salvarea altor oameni. Un roman sarac ofera o lectie de noblete aristrocratiei britanice", mai notează Horia în "Gândul de Sâmbătă".