Ion Cristoiu: Așa cum l-a sfătuit Traian Băsescu, Klaus Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta!

Ion Cristoiu: Așa cum l-a sfătuit Traian Băsescu, Klaus Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta!

După ce Klaus Iohannis a fost criticat în nenumărate rânduri că este practic inexistent în peisajul politic mioritic, jurnalistul Ion Cristoiu remarcă o revenire în forță a șefului statului.

Klaus Iohannis s-a dezvăluit acum ca un om și nu ca un tablou, un om care are păreri tari, unele chiar originale, despre problemele actualității, păreri pe care nu se mai teme să le expună tranșant.”, scrie gazetarul într-un editorial postat pe cristoiublog.ro.

Mai mult, Cristoiu afirmă că președintele Klaus Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta, considrând că acest lucru se întâmplă la sfatul fostului șef al statului Traian Băsescu.

Treptat-treptat, Klaus Iohannis pune mîna pe adevărata putere. A început să pună presiune pe Victor Ponta. Așa cum l-a sfătuit Traian Băsescu”, spune jurnalistul.

Aș remarca astfel cîteva opinii tari ale lui Klaus Iohannis, opinii care ar merita dacă nu dezbaterea intensă, atunci măcar consemnarea:

  • Se impune o modificare de legislație și de comportament astfel încît România să nu mai cunoască spectalolul telejustiției. Revenind la o poziție de la vizita la CSM, Klaus Iohannis s-a declarat adversar al scurgerii din dosare către presă.
  • Marile anchete ale DNA au menirea de a curăța clasa politică pentru a face loc unor oameni noi. Avînd în vedere că teza am întîlnit-o și la ofițerii acoperiți din presă, sunt sigur că i-a fost indusă lui Klaus Iohannis de cine știu eu.
  • Ancheta în cazul cumnatului lui Victor Ponta e abia la început. De aceea, el nu se poate pronunța dacă premierul trebuie să-și dea demisia sau nu. Să înțelegem că președintele știe că ancheta va ajunge într-un punct dincolo de care Victor Ponta ar trebui să demisioneze? Din cîte mi-am dat eu seama asta a vrut să spună Klaus Iohannis. Asta mă face să cred că lui Klaus Iohannis i se spun amănunte din dosare, așa cum se întîmpla și cu Traian Băsescu.
  • Punerea la îndoială a măsurilor de relansare fiscală propuse de Victor Ponta.
  • Anunțul că după cum merg lucrurile în Parlament, vom avea în curînd o nouă majoritate. Deși a spus că nu se amestecă în formarea acestei majorități, joi seara, Klaus Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta. Așa cum l-a sfătuit Traian Băsescu.”, mai scrie Ion Cristoiu.
  • Urmăriți B1TV.ro și pe
    `
    Ultima oră
    23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
    23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
    23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
    23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
    23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
    22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
    22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
    22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
    22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
    21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei