"Iohannis nu trebuia să se consulte cu Dragnea". Mălin Bot: Dacă înţelegea mesajul românilor şi mai ales dacă împărtăşea aceste convingeri, preşedintele nu putea să se consulte cu un condamnat în primă instanţă

"Iohannis nu trebuia să se consulte cu Dragnea". Mălin Bot: Dacă înţelegea mesajul românilor şi mai ales dacă împărtăşea aceste convingeri, preşedintele nu putea să se consulte cu un condamnat în primă instanţă
Foto: paginadepolitica.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut două runde de negocieri cu partidele politice după demisia Guvernului, iar la o săptămână de la plecarea lui Victor Ponta anunță noul șef al Executivului – Dacian Cioloș.

“Preşedintele “străzii” nu avea cum să stea la masa negocierilor cu condamnatul preşedinte de partid”, este de părere Mălin Bot.

“Dacă înţelegea cu adevărat mesajul Pieţei Universităţii şi al tuturor românilor care au ieşit în stradă în ultimele zile şi mai ales dacă împărtăşea aceste convingeri, preşedintele Klaus Iohannis nu putea să se consulte cu Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă”, scrie jurnalistul într-un articol pentru EVZ.

Drama înfiorătoare de la Colectiv a fost capsa care a detonat nemulţumiri adunate de români în 26 de ani în care s-au tot petrecut evenimente care mai de care mai revoltătoare şi scandaloase produse de politicieni tot mai penali, tot mai hoţi, tot mai corupţi, tot mai imorali.

„Coşmarul inuman de la Colectiv a arătat ţării întregi că penalii din politică au ajuns să anuleze dreptul la viaţă şi integritate care ar fi trebuit să fie garantat.

Corupţia a ucis în cel mai oribil mod, a omorât zeci de persoane în chinuri imposibil de descris în cuvinte care amintesc de ororile nazismului”, afirmă Mălin Bot.

Românii care au ieşit în stradă au cerut tuturor penalilor să dispară, să părăsească Parlamentul.

Președintele pare să fi înțeles altceva, este de părere jurnalistul: “A confiscat imediat Revoluţia #Colectiv pretinzând că acţionează pentru a ajuta la înfăptuirea cerinţelor străzii. Primii paşi făcuţi de Iohannis calcă în picioare însă exact ceea ce vrea strada cel mai mult. Strada nu mai vrea să vadă că penali trag sforile şi Iohannis a acceptat să negocieze exact cu un penal.

A acceptat să “tragă sforile” cot la cot cu condamnatul Liviu Dragnea, arătând că nu împărtăşeşte convingerile pentru care zeci de mii de oameni au fost pe străzi zilele acestea. Nicio lege nu îl împiedica pe Iohannis să refuze să discute cu un penal din politică. Moral era obligat să refuze orice dialog cu orice penal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`