Iohannis: Două obiective nu trebuie să lipsească – reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni și o administrație publică eficientă

Iohannis: Două obiective nu trebuie să lipsească - reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni și o administrație publică eficientă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul Forumului Administrației Publice despre nevoia unui parteneriat între administrația publică și cetățean, dar și între administrația locală și cea centrală. Acesta a mai susținut că două obiective esențiale trebuie îndeplinite: eliminarea decalajului de dezvoltare între regiuni și construirea unei administrații publice eficiente.

Este greu de conceput o dezvoltare reală în absența unui parteneriat între administrația publică și cetățeni, între administrația locală și cea centrală. Putem vorbi despre o maturizare democratică a electoratului: cetățenii sunt mai atenți, implicați, informați, își cunosc drepturile, obligațiile și rolul pe care îl au în democrație.

Reconectarea adminstrației publice cu cetățenii într-un parteneriat în care se simt reprezentanți, iar instituțiile lucrează în interesul comunității e una din mizele majore ale mandatului pe care dumneavoastră îl aveți în față. Cetățenii vă pot fi parteneri și angajați în proiectele și deciziile ce privesc comunitatea lor”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul Forumului Administrației Publice.

Acesta s-a referit și la noul proiect de țară postaderare, care va stabili rolul și obiectivele României în Uniunea Europeană, pe termen mediu și lung.

În opinia mea, sunt cel puțin două obiective care nu au cum să lipsească: reducerea decalajelor de dezvoltare între rugiuni și o administrație publică eficientă, capabilă să pună cetățenii pe primul loc și să ofere servicii publice de calitate.

Aș vrea ca în municipii și în cel mai îndepărtat sat cetățenii să aibă servicii de calitate, rezolvări rapide la probleme, să fie tratați cu prompitudine și respect, să nu fie plimbați între ghișee. Aș vrea ca un elev care învață la sat să aibă condiții decente și șanse egale cu unul care învață într-un mare oraș.

Pentru a răspunde unor nevoi reale e nevoie ca între administrația centrală și locală să fie un adevărat parteneriat, unul funcțional. O Românie în care nu sunt scoli fără autorizație sanitară este un exemplu relevant și o expresie clară a unui asemenea parteneriat”, a explicat președintele.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`