Ioana Mihăilă: Raportul preliminar privind declararea deceselor COVID arată că există diferențe între sistemele de raportare (VIDEO)

Ioana Mihăilă: Raportul preliminar privind declararea deceselor COVID arată că există diferențe între sistemele de raportare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ioana Mihăilă a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, căpotrivit unui raport preliminar al comisiei de anchetă privind declararea deceselor COVID, există diferențe între sistemele de raportare.

Ministrul Sănătății a afirmat căraportul preliminar i-a fost trimis miercuri de membrii comisiei de anchetă.

„Am solicitat un raport preliminar, mi-a fost prezentat astăzi, există diferențe între diverselesisteme de raportare. Nu știm exact cauza…În momentul acesta raportarea se face în sistemul alerte MS, unde spitalele raportează numeric total numărul de decese. Raportarea din Corona-formsconține datele deja validate de reprezentanții DSP. Există diferențe și există o comisie care analizează această diferențe. Așteptăm rezultatul final, pentru că nu dorim să ne aruncăm cu afirmații până când nu avem o certitudine”, a explicat ministrul Sănătății.

Diferențele au început să apară chiar la începutul anului trecut, adică imediat ce noul coronavirus a ajuns în România, a constatministrul Sănătății.

„Mi-a fost transmisă o evoluție a numărului de decese raportate. Diferențele au apărut din prima jumătate a anului 2020. Ele au fost foarte mici și a crescut atunci când și numărul de pacienți a crescut. E o corelație pe care am observat-o, nu e o corelație dovedită științific”, a precizat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a mai spus că forma finală a raportului va fi prezentată pe 7 mai. Raportul este realizat de membrii comisiei de anchetă din cadrul Ministerului Sănătății și de reprezentanți ai altor instituții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`