Ioan Mircea Pașcu va fi membru al Comisiei Europene, dar fără portofoliu. Cât va costa instalarea noului comisar

Ioan Mircea Pașcu va fi membru al Comisiei Europene, dar fără portofoliu. Cât va costa instalarea noului comisar
Sursă foto: Facebook / Ioan Mircea Pașcu

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a concluzionat că Ioan Mircea Pascu întruneşte criteriile necesare pentru funcţia de comisar, dar că el nu avea nicio atribuţie, anunţăziare.com.

Ioan Mircea Pascu a venit pe locul lăsat liber de Corina Creţu şi va fi comisar doar pentrutrei luni, timp în care nu va avea un anume portofoliu, dar timp în care va fi, totuşi, plătit din banii contribuabililor.

Anterior, Jean-Claude Juncker propusese Consiliului UE că, pentru a ocupa cele două portofolii vacanţe de comisar, să nu mai fie desemnaţi interimari. Motivul invocat de preşedintele Comisiei fiind faptul că doar procesul propriu-zis de înlocuire a vechilor comisari i-ar costa pe contribuabilii europeni un milion de euro per comisar (cheltuieli de instalare, de personal şi pensia).

Propunerea sa a fost refuzată.

Dat fiind refuzul, preşedintele Juncker i-a intervievat pe candidaţii propuşi de România şi de Estonia, confirmând „compentența” candidaţilor. Tot atunci, a decis însă, să nu aloce portofolii specifice celor doi comisari, ţinând cont de timpul scurt rămas din mandat.

Aceştia vor lua parte la activităţi şi vor face parte din echipele de proiect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră