Investiţiile industriale din Constanţa în 2023 sunt în valoare de şase miliarde de lei, a anunţat, miercuri, Primăria Constanţa, conform profit.ro.
“Aproximativ şase miliarde de lei este valoarea totală a investiţiilor industriale din Constanţa, pe anul 2023. Judeţul de la malul mării este lider detaşat al clasamentului depăşind Clujul cu mai bine de 2,5 miliarde de lei, conform unei analize IBC Focus. În acelaşi timp, platforma şantiereonline arată că la nivelul judeţului sunt aproape 8.000 de lucrări deschise, dintre care peste 1.500 sunt de mari dimensiuni”, a transmis Primăria Constanţa.
Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, dezvoltă mai multe investiţii majore în Constanţa.
“Reabilitarea Cazinoului, simbolul oraşului de la malul mării, estimată la peste 175 de milioane de lei, Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri, aproximativ 100 de milioane de lei şi noul stadion Gheorghe Hagi, investiţie estimată la aproximativ 400 de milioane de lei. Din cauza unui proces de contestaţie a licitaţiei de atribuire a lucrărilor, realizarea investiţiei la stadionul municipal ar putea fi amânată cu 6 luni”, a precizat sursa citată.
Primarul Vergil Chiţac a anunțat că la începutul anului 2024 va fi semnat contractul pentru realizarea stadionului. Primarul municipiului Constanţa a precizat că actuala legislaţie favorizează procesul de contestare a procedurilor, în loc să favorizeze începerea lucrărilor.
“Contractul va fi semnat la începutul anului viitor, iar banii vor fi bugetaţi pe partea de stadion cât se poate face anul viitor”, a declarat Vergil Chiţac.
De asemenea, în Constanţa sunt proiecte publice planificate şi în derulare de 577 de milioane de lei, după cum anunță primăria.
Este vorba despre:
“Trendul investiţional este pozitiv şi următorii 5 ani se anunţă efervescenţi pentru investiţiile în Constanţa. Economia locală din Constanţa ar putea avea un boost major, dacă va avea capacitatea să absoarbă investiţiile mamut anunţate prin Neptun Deep, proiect de exploatare a gazelor offshore în zona de mare adâncime, dar şi prin construcţia a două reactoare nucleare noi la Cernavodă”, a transmis Primăria Constanţa.