Cluburile sunt obligate să aibă autorizație privind securitatea incendiilor, autorizație ce îi lipsea clubului Colectiv. Deși teoretic toate cluburile ar trebui să dețină autorizația, practic multe dintre cluburile bucureștene nu au această permisiune, majoritatea având o singură ieșire și nu dețin susteme speciale de stingere a incendiilor.
Potrivit Onlinereport, în urma unei investigații prin care au fost contactați patronii unor cluburi din Capitală, s-a constat că majoritatea nu dispun de această autorizație.
Club A- Mihai Ionescu, administrator Club A, afirmă că acest club are autorizație PSI. „Da, am. Nu vă dau mai multe date. Acum o să înceapă să vină toți, să vină în controale”;
Fire Club- Are autorizatie PSI, după cum a declarat pentru onlinereport.ro directorul Cristian Negrea:
„Legea nu e făcută în așa fel încât să te poți autoriza pe categorii. Autorizația PSI costă 10.000 de euro atât pentru un hotel, cât și pentru un restaurant cu 20 de locuri. Sunt șocat, am prieteni care au fost azi noapte acolo. De unii știu, de unii nu știu nimic.”
Revenge- NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.
Goblin- NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.
Expirat- NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.
B 52- NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.
Fabrica- NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.
Player- Da, așa ni s-a spus într-un dialog crispat cu managerul: „Niciun club nu poate funcționa fără această autorizație. Sunt aici de puține luni, nu știu cum poți lucra fără autorizație”(nu a vrut să ne dea numele).
Beraria H-NU au autorizație PSI, patronul nu vrea să i se publice nici un fel de declarație.