Invazie de căpușe în Argeș: Patru oameni au fost diagnosticați cu boala Lyme. Probleme există și în alte zone ale țării (VIDEO)
Căpușele fac ravagii în județul Argeș. Patru oameni care au fost muşcaţi de insecte sunt diagnosticați cu boala Lyme. Alți cinci aşteaptă rezultatele de laborator, după ce au acuzat stări de rău, informează B1 TV.
Dureri de cap, dureri musculare și articulare, dar și lipsă de energie – toate sunt simptomele cu care s-au prezentat la doctor patru argeşeni diagnosticaţi deja cu boala Lyme. Este vorba despre o femeie și un bărbat din Piteşti, o femeie din Ţiţeşti şi o localnică din Bascov. Nu au forme grave ale bolii, motiv pentru care urmează tratamentul acasă.
Alte cinci persoane mușcate de căpușe ar putea avea aceeași soarta. Ele se simt rău și așteaptă acum rezultatele de laborator pentru confirmarea bolii. Lyme poate fi confundată uşor cu alte afecţiuni, fiind cunoscută şi sub denumirea de „boala cu 1.000 de feţe”.
Invazie de căpușe în Argeș: Patru oameni au fost diagnosticați cu boala Lyme
#DIRECT_ONE_rhize4#
Și în Timișoara există aceeași problemă. Lipsa dezinsecției la o grădina zoologică a permis căpușelor să atace în voie. A pățit-o o fetiță de numai cinci ani care a fost infectată cu bacteria Borrelia.
”Nu toate înțepăturile de căpușă produc boala, în primul rand. Dacă s-ar pune mâna pe carte, lumea ar ști, boala trebuie să fie înțeleasă în felul următor: căpușa transmite mai multe boli. Ea trebuie să stea pentru boala asta de care ne ferim cu toții câteva zeci de ore înfiptă”, a explicat Mihai Gafencu, director medical al Spitalului de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, din Timișoara.
Netratată, boala Lyme poate duce la complicaţii severe: infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, și, în final, chiar la moartea pacientului.
Pentru a transmite afecțiunea, căpuşele infectate trebuie să rămână ataşate de piele cel puţin 24 de ore.