Inundațiile au forțat evacuarea unui sat din județul Alba. Locuitorii sunt în căutare disperată de adăpost

Inundațiile au forțat evacuarea unui sat din județul Alba. Locuitorii sunt în căutare disperată de adăpost
Foto: Captură YT

Viiturile au produs distrugeri semnificative în majoritatea regiunilor țării, iar amenințarea nu s-a diminuat. În Șard, un sat situat în județul Alba, peste 90 de locuințe au fost afectate de inundații, iar locuitorii își caută disperați adăposturi.

Inundații devastatoare în județul Alba

În total, s-au identificat 90 de gospodării care au fost afectate de inundații. În 77 dintre acestea, situația a fost atât de gravă încât a fost necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei. Cu toate acestea, din cauza ploilor abundente, pompierii au întâmpinat dificultăți în îndeplinirea sarcinii lor, iar apa a revenit în curțile oamenilor. În fața acestei situații, mulți localnici nu au mai așteptat ajutorul pompierilor și au apelat la rude sau prieteni pentru a primi asistență.

În anumite locuințe, nivelul apei a crescut până la un metru, iar în alte curți, mașinile parcate au fost inundate și avariate de furia apelor. Tristă realitate este că mai multe animale și-au găsit sfârșitul în aceste condiții, iar numeroși oameni sunt nevoiți acum să-și caute adăposturi alternative, deoarece casele lor sunt inaccesibile, scrie Digi24.

Sute de gospodării și case inundate în urma furtunilor violente

„Azi-noapte a fost mare de tot, de vreo 25 de centimetri, și acum e numai nămol, nămol. Am scos covoarele și acum am încercat să curățăm și iar ne-a prins apa acolo și a trebuit să plecăm”, a spus o localnică.

Satul a fost devastat de o ploaie torențială, transformând ulițele în râuri și măturând totul în calea sa. Cu inima grea și priviri pline de lacrimi, oamenii își plâng soarta, gospodăriile lor fiind distruse de ape. Această ploaie a adus într-o singură oră cantitatea de apă pe care o primește satul într-o lună întreagă. În comuna Ighiu, de care aparține satul, aproape 100 de gospodării au fost inundate. Pentru a evacua apa din locuințe, pompieri în număr mare au intervenit cu motopompe. Cu gândul la posibilitatea unor alte ploi, oamenii se străduiesc să-și protejeze cât pot de bine gospodăriile.

Furtunile violente au cauzat distrugeri semnificative în 30 de localități din nouă județe din întreaga țară. Peste 4.300 de pompieri militari au fost mobilizați pentru a interveni și a ajuta la evacuarea apei din sutele de gospodării și case inundate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)