Interviul lui Niţu şi Irimie, realizat în baza unei metodologii asumate de toţi membrii

Interviul lui Niţu şi Irimie, realizat în baza unei metodologii asumate de toţi membrii

CSM a emis un punct de vedere legat de analiza publicată de Ministerul Justiției, în care se precizează că unii membrii CSM au acționat neprofesionist în cadrul interviului susţinut de cei doi procurori – Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie – propuşi de Mona Pivniceru pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a realizat interviul în baza unei metodologii unitar asumate de toţi membrii Secţiei, pentru a verifica competenţele profesionale în raport şi de proiectele prezentate, precum şi de aspectele profilului candidatului propus, ţinând de abilităţile manageriale, rezistenţa la stres, capacitatea de adaptare rapidă, capacitatea de relaţionare şi comunicare şi celelalte criterii prevăzute în Hotărârea nr. 161/2011 a Secţiei pentru procurori”, se arată într-un comunicat emis vineri de CSM.

Mai mult, Secţia pentru procurori a CSM susţine că este „imperativ necesară” realizarea procedurii de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-o modalitate simetrică cu cea prin care se realizează numirea preşedintelui, vicepreşedintelui şi preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată într-un comunicat de presă.

Concret, propunerile pentru funcţiile de procurori şefi să fie iniţiate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`