Interpol: Aproximativ 12 la sută dintre urmăriţii la nivel mondial sunt români

Interpol: Aproximativ 12 la sută dintre urmăriţii la nivel mondial sunt români
Foto: interpol.int

Aproximativ 12% din totalul celor daţi în urmărire la nivel mondial sunt român, arată datele gestionate de Secretariatul General al OIPC Interpol. La cererea Interpol, MAI a inițiat un proiect de act normativ pentru delegarea unor ofiţeri români la sediul Secretariatului General al organizației, la Lyon, informează Mediafax.

Autorităţile române devin astfel al treilea mare utilizator european al bazelor de date gestionate de Secretariatul General al OIPC Interpol.

Un ofiţer de poliţie român a fost deja detașat pentru a îndeplini o funcţie cu atribuţii de coordonare a managementului datelor şi informaţiilor, care ar urma să fie detaşat în perioada următoare.

Potrivt sursei citate, ar fi vorba despre comisarul Mihai Friptu, în prezent director al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, structură ce funcţionaează la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit MAI, schimbul de mesaje privind infracţiunile săvârşite de cetăţenii români în străinătate a crescut în mod considerabil în anii 2010 şi 2011, ajungând la peste 200.000 de mesaje operative, faţă de numai 110.000 în 2009.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`