Interlop din Oradea, ajuns fugar după condamnare, s-a predat de bunăvoie. Poliţiştii îl căutau de două luni

Interlop din Oradea, ajuns fugar după condamnare, s-a predat de bunăvoie. Poliţiştii îl căutau de două luni
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Un interlopdin Oradea, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru şantaj, dar fugit din țară, s-a predat de bunăvoie, miercuri, la sediul Poliţiei Bihor, potrivit ebihoreanul.ro.

Împreună cu alţi şase bătăuşi din Oradea – Losonczi Norbert Alexandru (35 ani), Sergiu Bogdan Turcuţ (39 ani), Raul George Lup (36 ani), Florin Răzvan Moza (32 ani), Samuil Ionuţ Gal (35 ani) şi Constantin Letan (31 ani) -, Praja Levente Vasile a şantajat un tânăr în vârstă de 28 ani.

În seara zilei de 17 iunie 2021, banda de şantajişti l-au acostat pe tânăr în parcarea complexului comercial ERA Park Oradea.

Agresorii veniseră cu mai multe maşini cu care au blocat autoturismul acestuia, l-au bătut, l-au ameninţat cu moartea şi cu incendierea casei dacă nu le plăteşte 15.000 euro „despăgubiri”. Interlopii îl acuzau că ar fi informator al poliţiştilor, iar, din cauza lui, o călăuză care transporta migranți ar fi fost prinsă.

În perioada care a urmat, tânărul a fost supus unei presiuni permanente.  În cele din urmă, băiatul a cerut ajutorul poliţiştilor. Şantajiştii au fost prinşi în flagrant trei luni mai târziu, pe 20 septembrie 2021, în Piaţa Unirii din Oradea, în timp ce primeau 5.000 de lei de la victima lor, o parte din „datoria” pe care o avea faţă de ei.

Pe 19 octombrie 2021, cu toţii au fost trimişi în judecată, pentru şantaj, lovire, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`