”INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL”, un documentar despre datele personale ale utilizatorilor de internet, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV: Acesta a apărut cu câteva luni înainte de „Dilema socială”, documentarul difuzat recent de Netflix

”INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL”, un documentar despre datele personale ale utilizatorilor de internet, vineri, de la ora 22.00, pe B1 TV: Acesta a apărut cu câteva luni înainte de Dilema socială, documentarul difuzat recent de Netflix

B1 TV vă propune un documentar despre una dintre cel mai actuale teme din lume: ‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’. Documentarul, produs în luna noiembrie 2019, prezintă povestea ”petrolului viitorului”, mai exact datele personale ale utilizatorilor de internet și rivalitatea dintre Statele Unite și China pe planurile tehnologiei și inteligenței artificiale.

‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’, vineri, 9 octombrie, de la ora 22.00, pe B1 TV

La fel ca și documentarul prezentat recent pe Netflix, „Dilema socială”, documentar apărut la câteva luni după‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’, utilizatorii de social media sunt îndemnați să regândească Facebook, Instagram și altele rețele sociale.

De asemenea, documentarul ‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’ este considerat de specialiști, dar și de publicul larg net superior, privindcalitatea și prezentarea informațiilor, ca cel difuzat de platforma de streaming. De altfel, ‘INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ, OPORTUNITATE ȘI PERICOL’ prezintă și modul în care puterile lumii se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populația și pentru a o influența, în diverse situații.

Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă și înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deține inteligență artificială, pe scurt, o nouă revoluție industrială.

Documentarul ce va fi prezentat de B1 TV, vineri, 9 octombrie, de la ora 22.00, și duminică, în reluare, de la ora 15.30, pune în discuție societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Raport oficial SUA: Războiul în viitor se va purta altfel. Inteligența artificială, atacurile cibernetice și biotehnologia, noile arme. China și Rusia, principalele amenințări

Future of Defense Task Force (FDTF), o comisie specială înființată în octombrie 2019 în Congresul Statelor Unite, a întocmit un raport în care a detaliat care ar trebui să fie principalele direcții ale dezvoltării militare americane în următoarele decenii. Experții au subliniat importanța dezvoltării inteligenței artificiale, îmbunătățirii armelor chimice și apărării împotriva armelor biologice. În raport este specificat clar că Rusia și China reprezintă amenințări existențiale pentru SUA.

Comisia a ajuns la concluzia că, în locul unor atacuri convenționale și costisitoare, inamicii SUA vor prefera să neutralizeze sistemul de apărare american prin câteva atacuri țintite. Prin urmare, ea recomandă ca minimum 3,4% din bugetul militar să se ducă pe dezvoltarea tehnologiilor și pe integrarea lor în trupe.

„Introducerea AI în trupe și sistemul de securitate națională va schimba fundamental modul în care se desfășoară războiul. Un stat care câștigă cursa pentru crearea AI va avea un avantaj militar și economic incontestabil. Computerele sunt deja extrem de superioare oamenilor în procesarea informațiilor și luarea deciziilor. Armata folosește AI pentru a crea platforme de luptă autonome care, fără intervenția umană, pot căuta și distruge în mod independent țintele inamice. Această armă este deosebit de eficientă în tactici, atunci când mulți roboți mici atacă un scop”, se arată în raportul Comisiei.

Comisia notează că, în domeniul biotehnologiei, China este în acest moment lider mondial. Ea mai remarcă faptul că sistemul de sănătate american este extrem de vulnerabil, lucrul demonstrat de faptul că SUA au de departe cel mai mare număr de infectări cu coronavirus.

Autorii raportului mai afirmă că rușii și chinezii și-au sporit în ultimii ani capacitățile pe orbita terestră joasă, iar americanii ar trebui și ei să-și dezvolte propriile platforme militare orbitale. Totodată, ei îndeamnă Washingtonul să accelereze programul național de creare a armelor hipersonice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`