Integrarea României în OCDE, subiect prioritar de discuție între CCIR și Ambasada SUA în România

Integrarea României în OCDE, subiect prioritar de discuție între CCIR și Ambasada SUA în România
sursă foto: Camera de Comerț și Industrie a României

București, 8 Octombrie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut o întâlnire oficială cu dl Andrew D. Lebkuecher, Economic Officer în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, în scopul analizei procesului de aderare a țării noastre la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică
(OCDE).

„Apreciem în mod deosebit suportul pe care SUA, ca partener strategic al României, îl oferă țării noastre în ceea ce privește aderarea la OCDE, proces de o importanță vitală pentru economia națională.

Avem nevoie să ne recâștigăm credibilitatea pe piețele externe, în special pe cele din SUA, Canada, Japonia și Coreea de Sud. România are mare nevoie să atragă investiții externe, centrate însă pe nevoile consumatorului român.

Avem nevoie însă și de o implicare mai mare și mai vizibilă a statului român pentru că, în momentul de față, există sincope în dialogul dintre autorități și mediul de afaceri, mai ales în ceea ce privește adoptarea unor standarde internaționale privind transparența fiscală. Prin aderarea la OCDE, România va beneficia de expertiza și resursele acestei organizației, inclusiv de analize și recomandări privind politicile economice și sociale”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

„Cooperarea dintre Ambasada SUA și CCIR este o parte importantă a strategiei noastre economice bilaterale și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună pentru a sprijini investițiile americane și creșterea economică durabilă în România”, a declarat dl
Andrew D. Lebkuecher, Economic Officer în cadrul Ambasadei SUA în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`