Cazul „Marius Nasta” ascunde o criză de proporții? Numărul pacienților infectați ar fi 18, dintre care 9 au murit. Managerul spitalului: ”Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!” (VIDEO)

Cazul Marius Nasta ascunde o criză de proporții? Numărul pacienților infectați ar fi 18, dintre care 9 au murit. Managerul spitalului: ''Nu știu câți decedați sunt și eu vreau să le știu numărul și să aflu adevărul!'' (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Trei pacienți de la Institutul ”Marius Nasta” au murit infectați cu acinetobacter, bacterie rezistentă la tratamentul antibiotic, iar un altul se află în stare gravă. Cel puțin așa arată cifrele oficiale. În realitate, însă, se pare că această criză are proporții mult mai mari. O sursă din spital, confirmată și de o sursă din Ministerul Sănătății, susține, pentru Libertatea, că sunt 18 pacienți în cazul cărora se suspectează că au fost infectați cu bacterii nosocomiale, dintre care 9 au decedat, de la începutul acestui an.

”Nu știu care este numărul de pacienți decedați din cauza infecțiilor și eu vreau să aflu câți sunt și să știu adevărul de la secția ATI”, a declarat managerul spitalului, Beatrice Mahler, pentru Libertatea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”De mai multe luni, apa din blocul operator nu mai e sterilă, iar în decembrie analizele au ieșit pozitive la stafilococul auriu rezistent la tratament antibiotic”, susține un medic din spital.

Problemele de igienă s-au acutizat în ultima perioadă din cauza lipsei de dezinfectanți, de produse de unică folosință, de alcool sanitar.

”În plus, din cauza vechimii sistemului de canalizare, apa este contaminată cu fecale”, spune omul din ”Marius Nasta”. Spitalul se alimentează din puțuri proprii, dar pânza freatică este contaminată de apa reziduală a spitalului, care se revarsă prin conductele sparte direct în pământ. Situația este confirmată inclusiv de subsolul inundat, mai spune medicul.

Situația de la ”Nasta”, mai afirmă acesta pentru Libertatea, ar fi rămas ascunsă dacă aparținătorul unuia dintre pacienții decedați nu ar fi făcut reclamație la DSP București. Informația a ajuns la Ministerul Sănătății, de unde o persoană din apropierea ministrului Pintea, fără știrea ei, ar fi avertizat managerul spitalului. Mahler a decis să anunțe public două decese, pentru a preîntâmpina un scandal mediatic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`