Institutul Cultural Român a anulat concursul pentru ocuparea a 10 posturi de conducere și de execuție

Institutul Cultural Român a anulat concursul pentru ocuparea a 10 posturi de conducere și de execuție
Foto: icr.ro

Institutul Cultural Român (ICR) a anunțat marți, printr-un comunicat de presă, că a suspendat concursul pentru ocuparea a zece posturi, dintre care șapte de conducere și tre de execuție, care trebuia să aibă loc în perioada 3 mai – 6 iunie.

Anunțul prinvind suspendarea concursului vine în contextul în care, potrivit unor surse B1.ro, era vorba despre un concurs care putea fi foarte ușor contestat.

”În conformitate cu dispoziţiile art. 37 din Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, Institutul Cultural Român anunță suspendarea, cu data prezentului anunț, a Concursului pentru ocuparea unui număr de 10 (zece) posturi, (7 posturi de conducere și 3 posturi de execuție), programat inițial să se desfășoare în perioada 03.05 – 06.06.2019.

Reluarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursului suspendat se va efectua conform prevederilor Regulamentului cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011, cu modificările şi completările ulterioare, la o dată ce va fi comunicată ulterior”, se arată în comunicatul de presă al ICR.

Potrivit surselor B1.ro, respectivul concurs ar fi putut fi contestat din două puncte de vedere. Pe de o parte, cu privire la persoanele care au expertiză în evaluarea candidaților pentru postul de director general. Asta pentru că în cadrul ICR nu ar exista directori generali în zona de proiecte care să dețină posturile prin concurs. Pe de altă parte din punctul de vedere al condiției privind experiența de minimun trei ani de experiență în funcție de conducere, pentru că în cadrul ICR ar fi doar câteva persoane care îndeplinesc acest criteriu.

Institutul Cultural Român a fost implicat în mai multe controverse în timpul mandatului de președinte al Lilianei Țuroiu.

B1.ro a publicat recent informații despre faptul că șefa ICR s-a aflat în fruntea unei delegații care s-a deplasat la Tel Aviv cu ocazia concursului Eurovision. Acesta deplasare, fiind în interes de serviciu, este decontată din bani publici ai instituţiei. (Detalii AICI)

De asemenea, B1.ro a publicat un amplu articol în care a detaliat numeroasele deplasările externe pe bani publici, ce au însumat peste 100 de zile, ale şefei ICR, Liliana Ţutoiu, cât şi mai multe controverse legate de activitatea din interiorul instituţiei. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`