Instanţa supremă ar putea da sentinţa DEFINITIVĂ în dosarul lui Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de mărturie MINCINOASĂ

Instanţa supremă ar putea da sentinţa DEFINITIVĂ în dosarul lui Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de mărturie MINCINOASĂ

Luni, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea pronunţa sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă, anunţă Agerpres.

Rejudecarea s-a făcut după ce un procuror DNA a solicitat acest lucru la termenul din 25 martie.

De cealaltă parte, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că acest dosar este o „înscenare”, ca urmare a recomandărilor făcute în cadrul MCV şi că este „foarte amărât” să vadă că „practici specifice unei procuraturii din anii ’50 au revenit în actualitate”.

Pe 22 mai 2018, un complet de la Instanţa supremă format din trei judecători a dispus achitarea lui preşedintelui Senatului. Printre motivele invocate fiind şi faptul că DNA avea suspiciuni că şeful Senatului ar fi săvârşit infracţiunea de evaziune fiscală, însă că l-ar fi audiat pe acesta în calitate de martor.

Despre ce presupuse mărturii false ar fi vorba

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, președintele ALDE ar fi susţinut în mod fals că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului).

Președintele Senatuluiar fi declarat fals şi despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Nu în ultimul rând, preşedintele ALDE este acuzat că a făcut declaraţii false şi că a ascuns informaţii despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră