INSTABILITATE ATMOSFERICĂ EXTREM DE ACCENTUATĂ! Avertizări de grindină, tornadă, averse și descărcări electrice

INSTABILITATE ATMOSFERICĂ EXTREM DE ACCENTUATĂ! Avertizări de grindină, tornadă, averse și descărcări electrice
Foto: Paul URSACHI

Vești rele vin din partea meteorologilor. O prognoză neoficială anunță instabilitate atmosferică extrem de accentuată în unele zone ale țării.

Pecei din N-V țării, specialiștii îi anunță să nu iesădin casă în intervalul 14-23. De asemenea, să își adăpostească mașinile, pentru că se anunță căderi de grindină de peste 4-6 cm și rafale de peste 100-120 km/h. Totodată, se anunță și posibile tornade, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

DOAMNE, CE DRAMĂ! MAREA ACTRIȚĂ E GRAV BOLNAVĂ! NU-ȘI MAI RECUNOAȘTE NICI PROPRIA CASĂ! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC

Pe parcursul zilei de astăzi, un front rece puternic asociat unei depresiuni de origine scandinavă, va traversa jumătatea de nord a României. Astfel, instabilitatea atmosferică va fi foarte puternică și chiar extremă. Acest lucru se va întâmpla cu precădere prin nord-vest (Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei).

Începând cu orele 14-15, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua rapid în nordul Moldovei și apoi în nord-vest. Trebuie menționat că în prealabil, temperaturile vor fi foarte ridicate – în jurul a 32-35C, izolat 36C, ceea ce va spori gradul de violență al fenomenelor, se arată într-o postare pe pagina de Facebook al Severe Weather Alert-România.

INCENDIAR! ANDREEA BĂLAN, GOALĂ PUȘCĂ PE INTERNET! IMAGINILE I-AU ȘOCAT PE FANI! A CRĂPAT DE RUȘINE (GALERIE FOTO)

COD ROȘU se anunță în zonele din județele: BH, SM, SJ, CJ, MM.

În aceste regiuni, după orele 15-16, manifestările de instabilitate vor fi temporar extreme, cu potențial distructiv. Aici cele mai mari pericole sunt: grindina de dimensiuni mari(3-5 cm) și izolat foarte mari(peste5-6 cm) și vijeliile deosebite, cu rafale ce pot depăși 100-120km/h. De asemenea,nu poate fi exclus scenariul UNEI TORNADE! Bineînțeles, nu vor lipsi aversele torențiale și descărcările electrice frecvente.

COD PORTOCALIU va fi în restul Crișanei, local în Banat, Transilvania și Moldova.

MIHAELA RĂDULESCU S-A DAT DE GOL! O PRACTICA ÎNAINTE SĂ AJUNGĂ CELEBRĂ! AȘA ÎȘI RACOLA CLIENȚII (GALERIE FOTO)

Ulterior, avertizăriledin N-V se vor deplasa către zona Banatului și a Transilvaniei, unde vijeliile vor fi destul de puternice (70-80 km/h, izolat peste 85-100 km/h), de asemenea local se va semnala grindină, în general de medii și izolat mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice.

În zona Moldovei, furtunile se vor deplasa dinspre nordul spre sudul regiunii, iar principalul risc va fi determinat de vijeliile ce pot atinge și depăși 75-85 km/h. Se vor semnala și averse torențiale, fenomene electrice frecvente și izolat grindină de mici dimensiuni.

Manifestări asociate instabilității atmosferice la intensitate mai redusă se vor semnala trecător, pe spații mai restrânse și în restul teritoriului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră