Inspectorii DSVSA Buzău au închis temporar o unitate de catering şi au confiscat 25 de kilograme de peşte
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău au închis temporar o unitate de catering şi au confiscat 25 de kilograme de peşte dintr-o unitate de profil în urma unei campanii de verificări.
Inspectorii DSVSA Buzău, controale la 418 operatori economici
Mai exact, în februarie, inspectorii sanitar-veterinari au organizat controale la peste 400 de agenţi economici din domeniul alimentar, scopul activităţilor fiind cel de a verifica activitatea pe întreg lanţul de la producţie, la comercializare.
„În perioada menţionată, inspectorii D.S.V.S.A. Buzău au efectuat controale şi verificări la obiective supuse controlului pentru siguranţa alimentelor fiind controlaţi 418 operatori economici. Controalele efectuate au vizat verificarea respectării condiţiilor generale de igienă, verificarea respectării cerinţelor de trasabilitate, verificarea modului de etichetare a produselor alimentare. În urma controalelor efectuate au fost constatate deficienţe structurale, lipsa verificării stării de sănătate, neefectuarea acţiunilor de dezinfecţie/dezinsecţie/deratizare, lipsa monitorizării temperaturii din spaţiile frigorifice, deficienţe de depozitare şi manipulare a produselor alimentare, deficienţe de trasabilitate”, informează DSVSA, citat de Agerpres.
Astfel, în urma controalelor, inspectorii autorităţii sanitar-veterinare au oprit temporar activitatea unei societăţi şi au aplicat 10 amenzi, impunând totodată măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.
Amenzi de peste 68.000 de lei
„Urmare a acestor neconformităţi au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale în valoare totală de 68800 lei şi 34 avertismente. A mai fost aplicată o Ordonanţă de suspendare a activităţii la o unitate de catering unde au fost constatate deficienţe structurale şi de igienă. De asemenea, au fost confiscate 25 kg de peşte la o pescărie în urma constatării unor modificări organoleptice. În baza Programului de supraveghere şi control au fost prelevate 87 probe de produse alimentare pentru determinarea conformităţii acestora cu prevederile legale în vigoare. În perioada menţionată, DSVSA a intervenit pentru soluţionarea a 8 alerte alimentare primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje şi a 4 notificări de neconformităţi primite prin Sistemul de Asistenţă şi Cooperare Administrativă”, conform sursei citate.