Reguli noi pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, în București

Reguli noi pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare, în București
Foto: pixabay

Inspectorii de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București susțin că elevii din Capitală trebuie înscriși în clasa pregătitoare în ordine alfabetică, iar învățătoarele ar trebui trase la sorți, astfel încât să nu mai existe clase supraaglomerate.

„Printr-o recomandare, noi le punem în vedere școlilor să respecte legea. Vom trimite în școli o notă cu titlu de recomandare prin care să le punem în vedere școlilor că trebuie să aibă înainte de prima etapă de înscriere la învățământul primar o procedură clară, transparentă, cu niște criterii bine stabilite de repartizare la clasă. Școala are libertatea să își creeze procedura de înscriere punând criteriile pe care le discută și pe care le aprobă în Consiliul de Administrație. Că e alfabetică, că e prin tragere la sorți, cum vor ele”, a declarat, pentru HotNews, Maria Manea, inspector școlar adjunct la ISMB.

„Noi le dăm câteva exemple de criterii pe care le-am avea în vedere, inclusiv am spus că le recomandăm ca și repartizarea învățătorilor la clasă să fie făcută tot prin tragere la sorți. Școlile trebuie să facă această procedură de înscriere în scurt timp și să obțină avizul de legalitate de la ISMB pentru ea. Noi după aceea vom merge în școli și vom vedea în ce măsură a fost respectată această procedură. De exemplu, le cerem copiii în ordine alfabetică și vedem dacă înscrierea s-a făcut alfabetic”, a mai spus Maria Manea, pentru HotNews.

Ministerul Educației urmează să aprobe metodologia şi calendarul înscrierii în clasa pregătitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`