Înșelătorie pe aplicația Bolt. Clienții riscă să rămână fără bani

Înșelătorie pe aplicația Bolt. Clienții riscă să rămână fără bani
Sursă foto: Pixabay

A apărut o nouă înșelătorie în mediul online. Clienții Bolt riscă să rămână fără niciun ban pe card. Tot mai multe persoane au fost victime escrocheriei, iar fenomenul se pare că a luat amploare. Rux, o câștigătoare de la „Bravo, ai stil!”, a povestit despre această situație după ce o prietenă de-ale ei a rămas fără bani.

Escrocherie pe Bolt

Hoții au găsit o nouă metodă de înșelăciune, prin intermediul aplicației Bolt. După ce se comandă o cursă, apare o fereastră în care să se introducă numărul de telefon pentru că aplicația s-ar fi blocat, fiind porta către contul bancar pentru escroci, conform Cancan.

Dacă se introduce numărul de telefon, se trimite un cod de autorizație în aplicație, dar după acceptare, contul va fi gol, având în vedere că sunt foarte multe persoane care au contul asociat cu aplicația Bolt.

Ce spune Rux despre înșelătorie

Rux, o câștigătoare a „Bravo, ai stil!”, a povestit că o prietenă de-ale ei a rămas fără 600 de lire sterline după ce cineva i-a furat contul de Bolt, s-a plimbat și a plătit cu cardul ei.

„Vreau să vă zic și eu o chestie la care trebuie să aveți grijă. Am văzut-o și eu pe TikTok, dar n-am luat-o în serios. Dar aseară mi-a povestit o prietenă, care locuiește în Londra, cu noua metodă de fraudă. Fiți atenți și dați mai departe! Se pare că… Tu-ți comanzi o cursă la Bolt și în timp ce aplicația îți caută un șofer, îți apare să îți spună să îți introduci numărul de telefon pentru că s-a blocat aplicația.

Tu îți pui numărul de telefon, că, na, crezi că aplicația îți zice chestia asta. După ce ți-ai pus numărul scrie acolo că vei primi un cod de autorizare în aplicație pe care tu dai OK. Din nou, tu crezi că este aplicația și e ceva de securitate din aplicație. După ce ai făcut lucrul ăsta, ți se fură contul. Te trezești că se fac curse pe cardul tău, cu contul tău”, a povestit Rux, pe TikTok.

Rux a transmis că singura metodă de recuperare a banilor este prin bancă pentru că aplicația nu își asumă responabilitatea în cazul acestor escrocherii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:17 - În ce stadiu sunt locomotivele folosite de CFR Călători? Mecanicii atârnă cărămizi pe motoarele vechi de peste 60 de ani
17:17 - Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”
16:57 - Surse: Ciolacu promisese că va susține proiectul pentru candidatura lui Iohannis la parlamentare, într-o discuție cu Președintele și Ciucă din 3 aprilie. Liderul PNL nu mai vrea să participe la ședințele de coaliție
16:56 - Bătaie între clanuri pe stradă și în spital, în Pantelimon. Silvia Dinică (USR): Poliția ar trebui să aibă o forță de reacție potrivită, rapidă și să intervină acolo unde e nevoie, să nu lase situația să escaladeze într-un asemenea hal (VIDEO)
16:51 - Prețul aurului atinge un nou record. Cât a ajuns să coste un gram din acest metal
16:35 - Balonul de Aur va fi câștigat de Vinicius, susține Marca. Verdictul jurnaliștilor spanioli, după o situație fără precedent în două decenii
16:30 - Diana Stoica (USR): „Au respins toate amendamentele care aveau intenția să corecteze nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor cu dizabilități” (VIDEO)
16:26 - Mai mulți elevi din Satu Mare au avut parte de o surpriză neplăcută. Aceștia au primit cornuri cu furnici și biscuiți cu mucegai (VIDEO)
16:13 - Fragmente dintr-o dronă rusească, găsite în afara comunei Plauru. MApN condamnă atacurile Rusiei împotriva obiectivelor și infrastructurii civile ucrainene
16:12 - Ce modificări aduce noua lege a pensiilor? Cum se poate cumula pensia cu alte venituri